Реклама / Ads
4| 4402 |20.09.2017 ПОЛИТИКА

БСП се изказа по казуса ”Емко”: Не сме нито на едната, нито на другата страна

.
„БСП за България“ ще настоява в следващата сряда да бъде изслушан министърът на икономиката в икономическа комисия“.
 
Това заяви зам.-председателят на „БСП за България“ Жельо Бойчев след среща с представители на Инициативния комитет на заетите и работещите във военно-промишлен комплекс „Емко“ от Трявна, Монтана и Белица. Той обясни, че тази среща се е състояла от уважение и загриженост за труда и работните места на хората.

„Поемаме ангажимент да поставим въпросите как ще бъдат запазени работните места, как ще бъде гарантирано изпълнението на международните договори, които са подписани от дружеството. От министъра очакваме информация за всички действия, които предприема българското правителство“, каза още Бойчев.

„Става въпрос за 1300 души пряко заети и няколко хиляди работни места на поддоставчици. Проблемът е достатъчно сериозен, защото износът е в милиони“, допълни народният представител проф. Румен Гечев. Според него трябва да се намери общо решение. „Не заставаме на едната или другата страна. Ние сме на страната на българския интерес“, категоричен е той. Народният представител подчерта, че трябва да се спазват законите в страната.

Редакционен коментар: Хубаво е,че опозиционна партия се заинтересува от проблемите на хора, които държавата лишава от хляб и на практика гони от родните им места. Засега целият интерес ще се изрази в разговори и настояване да се спазват законите. Но признанието, че срещата с работниците от "Емко" с депутати на БСП се е състояла "от уважение и загриженост за труда и работните места на хората" малко учудва. Трябваше ли работниците да дойдат пред парламента, за да се прояви такова уважение.И какво ще направи БСП ако се установи, че законите в страната не се спазват.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3022 |24.04.2024 Експерт: В България няма държавни програми за здравна превенция с минералните ни ресурси . 13| 5170 |23.04.2024 Анализатор: Премиерът обра точките в състезанието по неадекватност - в услуга на Радев, капитан без команда . 6| 5012 |22.04.2024 Доц. Киселова за ФрогНюз: Това не са последните рокади в служебния кабинет, президентът има право да не издаде указ . 8| 5894 |21.04.2024 "Политико": На фона на одобрената от САЩ помощ за Украйна, Европа се бори със собствената си подкрепа за Киев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads