Реклама / Ads
0| 7713 |30.06.2022 ПОЛИТИКА

БСП напусна коалицията заради Русияяяяяяя, а ИТН заради Македонияяя

.
Галилео Галилей
Това ще остане в историята за разпада на четворната коалиция водена от ”Продължаваме промяната”. Слави и хората му ”ритнаха” дослука заради ”най-романтичната част от историята на България” - Македонияяяяяяяяя. А Нинова и кохортата и извъртяха бесепарски къч заради Русииияя и изгонването на 70 руски дипломати от България.
 

Водещият на "Шоуто на Слави" Иво Сирмахов възкликна: БСП напуска коалицията с Кирил Петков и „Продължаваме промяната”, заради „Русияяяяяяя”". БСП замрази преговорите за съставяне на ново правителство в рамките на текущото народно събрание с ПП. Причината - изгонването на 70 души от посолството на РФ у нас, което не било координирано с коалиционните партньори. Столетницатае недоволна от начина, по който е взето това решение, както и по съдържанието, което има това решение.


Седмици по-рано Слави Трифонов се провикна: "Напускам правителството заради Македония! Македонияяяяя! Нарушено коалиционно споразумение". Ние първи признахме Македония като държава. Дадохме им танкове, винаги сме се отнасяли към тях като към наш брат. Българите винаги са били с огромно прекрасно чувство към тях. Над 100 000 от тях имат български паспорти, а при преброяването са 3000. Защо се страхуват да се нарекат българи, попита Трифонов. Аз съм си говорил с тези хора там, те са подложени на стрес. Докато Македония не приеме българите в Конституцията си и не спаси Договора от 2017 г., ако зависи от мен, няма да стартира преговори за членство в ЕС, каза още той.


Оказва се, че коалиционното споразумение е заради две държави, които десетилетия сме ги смятали за братски и близки. Затова не само аз, но и много българи в момента са смутени и объркани. Да оставим настрана декларациите и лозунгите. Важни са фактите и нямаме право да ги подминаваме. Македония като нищо може да ни замести като троянски кон на Русия на Балканите. А "зоргетата" да продължат да са прът в колелото на европейското ни развитие.

 

Може би трябва да се даде шанс на младите от "Продължаваме промяната". Времената са други, може пък да са погледнали по-надалече от поколенията преди тях. Ще припомня афоризма, че "Ако болшинството винаги беше право, то и до сега Слънцето щеше да се върти около Земята!" Спомнихте си - Галилео Галилей. Хората вярвали,че Слънцето, планетите и другите звезди се въртят около Земята. Но той тръгнал срещу църквата, въпреки че го обвинява в ерес. Днес знаем, как е. Всички се покланяме на Галилео.

 

Различният поглед на България, дори към Русия и Македония, може да се окаже част от пътя на спасението ни.


Калин Неврокопски

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8590 |29.06.2022 Остро изказване на Радев срещу Русия: Заради руската агресия НАТО се завръща към същинската си мисия . 0| 9589 |17.06.2022 Напусналият ИТН Св. Стоянов разкрива: Всички без Ива, Тошко и Балабанов са склонни да напуснат Слави . 0| 14006 |14.06.2022 Проф. Николай Радулов, напуснал ИТН: Няма как да ме купят, Тошко казваше, че сме нищо и никой . 0| 12012 |29.04.2022 Радан Кънев: ”Четвъртата колона” в коалицията атакува ПП и ДБ тъпо и икономически неграмотно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads