Реклама / Ads
29| 13475 |27.06.2013 ПОЛИТИКА

В БСП скрили информация от МВР за Иванов, Христозов и Бобева

.
Сергей Станишев Източник: Булфото
И за Георги Христозов, и за Иван Иванов е имало информация в масивите на МВР. Тя е била предоставена на ръководството на БСП, но е укрита и двамата са предложени за високи постове в управлението, което предизвика скандали и острата реакция на протестиращите.
 
Това научи Фрог нюз от източници на „Позитано” 20. 

Вчера Софийската градска прокуратура е изпратила прокурорско постановление до министъра на икономиката, енергетиката и туризма Драгомир Стойнев за незабавното отстраняване и отнемането на достъпа до класифицирана информация на председателя на съвета на директорите на “Българския енергиен холдинг“ (БЕХ) Георги Христозов. Това стана ясно часове след масовата смяна на директорските бордове в дъщерните на БЕХ дружества АЕЦ “Козлодуй“, Мини “Марица Изток“, ТЕЦ “Марица Изток 2“ и НЕК. Стана ясно, че все още продължава проверката срещу Георги Христозов, който е осъден да плати глоба заради извършен банков превод в чужбина с фалшив документ. Макар и реабилитиран, той не е имал право на достъп до класифицирана информация, но неясно как такъв му е бил издаден и седем години той е боравил със секретни документи.

 

Депутатът Иван Иванов от БСП пък бе назначен за заместник министър на вътрешните работи, което предизвика буря на улицата и дори в самите среди на „червените”. Оказа се, че шуменецът е работил в офис на СИК преди време. От ръководството на „Позитано” 20 се оправдаха, че в МВР нямало информация за този период на Иванов. Това обаче се оказа лъжа. Имало е такава информация и тя е била известна на определени хора. Иванов бе предложен от Димитър Дъбов, който е считан за „сив кардинал” на левицата.

 

БСП босовете знаели и за топлите връзки на предложената за вицепремиер Даниела Бобева с главния обвиняем по делото „Октопод” Алексей Петров. Решили обаче, че понеже е била в партията на Стефан Софиянски, този проблем ще бъде подминат. В същото време Фрог нюз научи за тайни срещи на Трактора с хора, които участват в реденето на постове в кабинета „Орешарски”. Скоро ще съобщим и за тях.

 

Енергийната мафия стои зад протестите, обяви в свое обръщение към нацията председателят на НС Михаил Миков. След него и Мая Манолово продължи тезата, че енергийната мафия стои зад опитите за сваляне на кабинета и разтуряне на парламента.

 

Енергийната мафия свали ГЕРБ от властта. Това пък заявиха преди няколко месеца Бойко Борисов, Яне Янев и наблюдателя Стефан Гамизов.  

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 8556 |26.06.2013 М. Константинов: Чистата мажоритарна система не работи . 151| 12899 |23.06.2013 За протестите, морала и България . 30| 13392 |21.06.2013 Случаят „Иванов” и Дъбов от БСП . 27| 11130 |21.06.2013 Проф. Боян Дуранкев: Ситуацията е без изход

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads