Реклама / Ads
34| 11875 |18.05.2016 ПОЛИТИКА

„Демократична” България отказа правосъдие и справедливост на хиляди свои граждани – вложителите в КТБ

.
д-р Вера Ахундова
Синдиците на КТБ /н/ публикуваха в Търговския регистър номерата на делата и 6-те съдийски състава на СГС, които ще гледат делата по възраженията на вложители срещу решения за синдиците, отнасящи се до признатата/непризнатата сума на вложенията им, реда на удовлетворяване от масата на несъстоятелността, осчетоводяването без прихващане на сумите им по цесии и др.
 

По един и същ вид дела – по възражения срещу включването на кредиторите в ред 7 /вместо ред 4, наред с Фонда за гарантиране на влоговете/ два от шестте състава /6-ти и 13-ти – търговско отделение/ са определили различни по размер такси – съответно от 25 лв, 80 лв и 4 % от стойността на претендираната сума на влога.

 

Това е поредната гавра с хиляди български граждани, трети по ред грабеж след ограбването на вложенията им при фалита на банката, грабежите на активи на банката, чието осребряване следваше да увеличи масата на несъстоятелността на банката, и надутите „юридически” разходи на квестори и синдици.

 

В случая искаме отговор на няколко въпроса:

- Защо делата се гледат от СГС, а не от административен съд, след като се обжалват административни актове?

- Защо се налагат различни такси за еднородни казуси?

- Защо се определя 4-процентна такса по възражения? Това не са жалби, а възражения срещу решения.

-  Кой нареди поредното „опраскване” на български граждани?

- Ще се произнесе ли ВСС по случая?

 

Защото в случая по най-извратения и „демократичен” начин, чрез финансова принуда, хиляди хора ще се откажат „доброволно” от търсенето на справедливост и правосъдие.

 

Д-р Вера Ахундова

Съпредседател на НПО „Ние, Гражданите”

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 8963 |18.05.2016 Д. Божилов за Фрог: Пеевски окрупнява активи и пере пари с фирмите, взети от майка му . 5| 4442 |18.05.2016 Първо във Фрог: Само 5 митрополити се явиха на заседанието на Св. Синод, другите обявиха тих бойкот . 7| 7410 |18.05.2016 Само във Фрог: Арестуваха жандармерист, ограбил сирийци в Панчарево

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads