Реклама / Ads
17| 7764 |06.07.2020 ПОЛИТИКА

Демократична България: Рашидов е обида за демокрацията

.
Вежди Рашидов
В последните няколко седмици властта в България е разтрисана от немислими скандали – снимки от будоара на премиера, атака върху правителството от бивш криминален олигарх, контакти на министри с организираната престъпност, аферата „Осемте джуджета“, произвол на прокуратурата, изсмукани от пръстите обвинения към невинни граждани, които падат в съда.
 

Има обаче един малък скандал с особен статут: става дума за статията във в. “Труд” с нахалното заглавие „За чистотата на духа и търговията с медийни услуги“. В характерния издевателски и брутален стил на кафявите медии там, по модела на ганьовското „цапане“, се създава мръсен и хлъзгав хибрид от публично обвинени хора, които нямат нищо общо един с друг.

 

Новото обаче е, че този път статията не е анонимна, а е подписана. Под нея стои името на Вежди Рашидов, депутат от ГЕРБ, бивш министър на културата, настоящ председател на Комисията по култура и медии на парламента. Езикът на кафявите медии е получил авторство: и автор е не някой друг, а представител на най-висшата българска институция. Това превръща личната вендета на Рашидов в послание, подписано от самото Народното събрание в лицето на председател на своя възлова комисия. На всичкото отгоре там многократно се призовава духа на Главния прокурор и всичко завършва с недвусмислени закани. Парламентът е започнал да говори като мутра.

 

Обидени са мнозина – и конкретните личности, които са споменати поименно, а понеже става дума за творци, учени и учители – и българската култура и образование като цяло. Но има една по-важна обида и тя засяга всички български граждани. Тя им казва в очите, че държавата няма намерение да уважава истината и свободата на словото и ще се разправи с всеки опит за самостоятелност по брутален начин, с всички средства, че няма да има разлика между личните врагове на г-н еди-кой си и враговете на „държавността“, пишат от "Демократична България" в своя позиция изпратена до медиите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 7802 |21.04.2020 Демократична България: Столична община продава имот за 2 млн. лв, а после го купува за 6,3 млн. лв. . 21| 9711 |25.03.2020 „Демократична България”: ”Мерките” на кабинета за подпомагане на бизнеса са непрозрачни и неефективни . 22| 9459 |04.03.2020 Вежди Рашидов без ирония: Борисов е единственият адекватен политик в Европа . 10| 9441 |17.01.2020 ”Демократична България”: АМ ”Струма” е скоростният път към провала на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads