Реклама / Ads
32| 8341 |25.03.2015 ПОЛИТИКА

Т. Дончева: Борисов похарчи лесно Веселин Вучков

.
Татяна Дончева Източник: бТВ
Премиерът много лесно похарчи фигурата на Веселин Вучков. Странно е също така защо един министър-председател, който казва, че ще се бори срещу модела „КОЙ", остава на постовете си Писанчев и Лазаров, които са едни от представителите на този модел.
 
Това каза Татяна Дончева, лидер на „Движение 21" в сутрешния блок на бТВ. Според нея Борисов е имал несъвместимост с Веселин Вучков, предизвикана от желанието на министъра да отстоява някакви позиции. Това е един от редките случаи, в които министър ясно и категорично заяви защо си подава оставката. А поведението на Борисов беше на раздразнен от ситуацията човек и това, че някой си е позволил да оспорва неговото мнение, добави тя.

Липсата на действия в сектор „Сигурност" по време на това управление винаги водят до Бойко Борисов. Позицията на министър Вучков беше мъжкарска и не се среща често в политическия ни живот - той си каза или ще съм министър като министър и нещата ще зависят в голяма степен от мен, или няма да бъда министър, коментира Дончева.

Според нея е факт, че премиерът е сложил на поста вътрешен министър и главен секретар на МВР свои хора, но е трудно да се предположи, че въпреки това той ще може ръчно да направлява случващото се в този сектор. Има само един самолет, който е управляван от Бойко Борисов, който е човек на статуквото и едва ли той ще осъществи каквито и да е сериозни промени. Той счита, че е достатъчно да се разбере с всички, които са несъгласни с неговото управление и затова той смята, че трябва да се разбере с Делян Пеевски и хората олицетворяващи модела „КОЙ", за да не бъде критикуван. Аз не критикувам този вид поведение, но не го подкрепям, каза лидерът на „Движение 21".

Никакви реформи не може да се извършат в сектор „Сигурност" и за това говорят хората, които се назначават там и изготвяното законодателство за сектора. Като не може да си подготвите както трябва инструментите за добра работа в дадена насока не може да се очаква и работата да върви добре, смята Татяна Дончева.

Първоначалния вариант на законопроекта за МВР беше горе долу добър, въпреки че в него имаше спорни моменти и всички видяхме, че в последния момент бяха извадени част от предвижданите промени като по този начин се блокираха голяма част от смените на хората на ръководните постове в сектор „Сигурност". Това показва нежелание от реални реформи, заяви Дончева.

Няма особено значение дали Реформаторския блок, АБВ и ГЕРБ се критикуват едни други за действията си в коалицията. Факт е, че първо коалицията не прави нищо съществено. Няма сектор, в който да се правят реални реформи и промени, които да предизвикат сериозни трусове между участниците в управляващата коалиция.

Законопроектът за КТБ, който вчера излезе в Държавен вестник - това е едно от най-безумните съчинения от законова гледна точка, които сме наблюдавали от доста време, заяви Дончева. Управляващите вече две седмици ни обясняват какви са техните желания и какво искат да постигнат с приетите законови промени относно банката, но никой не обяснява на хората реално какви ще са ефектите от тези промени, коментира лидерът на „Движение 21".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 5402 |24.03.2015 Миков: "Борисов 2" обрича на смърт бедните . 43| 9570 |21.03.2015 Янков: Заради Доган Борисов остана главен секретар на МВР . 14| 5268 |20.03.2015 Борисов: Европа ни дава пари за газова връзка с Гърция . 31| 5178 |15.03.2015 Борисов: Няма едно здраво нещо в държавата, на което да стъпим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads