Реклама / Ads
41| 9317 |06.06.2015 ПОЛИТИКА

Дончева: Костов беше с визия; след него-манекени

.
Татяна Дончева
Аз не съм взела спонтанно решение за напускане на БСП, то беше логично следствие от случилото се, заяви по НТВ Татяна Дончева, лидер на Движение 21. Със Станишев имаме пълна несъвместимост като цели и виждане за нещата, каза тя. Сблъсъкът им започнал, когато Първанов го посочил за свой заместник, а Дончева нарисувала какво ще се случи, защото това значело да се даде Ферарито в ръцете на любител-шофьор.
 
Аз успях да сляза от Ферарито, каза тя и посочи, че неприязънта между двата имала всевъзможни измерения през годините, но това към днешна дата малко я интересувало.

Иван Костов е последният премиер, който имаше визия за нещата; след него има само манекени, които продават лозунги, прецени тя.

На ми харесват решенията на днешното правителство по конкретни въпроси в една част, в друга ги одобрявам, каза Дончева. не ми харесва, че губи година и половина, за да стане заложник на кръга КОЙ и президентския мандат, конкретизира тя. Но одобрявам намина, по който се правят нещата в културата в момента, Квадрат 500 ще остане и след Вежди, харесвам да покажем тракийското изкуство в Париж, не харесвам безумните идеи на Б. Димитров за бутафорно доизграждане на старите паметници, посочи Дончева.

Най-много се притеснявам от безличните хора; вие кой отличавате от министрите, попита тя. Лиляна Павлова минава за стара пушка, която е важен фактор в правителството; за Петър Москов много се говори. Но не ми стига липсата на професионално натрупване при министър Ангелкова, която носеше чантата на Филип Димитров, каза тя.

В политиката няма дълги приятелства. Няма и нищо обидно в нея, каза тя по повод факта, че Михоил Миков й е бил приятел, но той е заменил за Станишев.

Освен премиер и президент мога да бъда и други неща, изкушава ме по-скоро министерството на културата.

На самотен остров тя не би избрала нито Станишев, нито Борисов, нито Първанов, но не би отказала Чърчил, Тачър, Митеран или Кол.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 8343 |25.03.2015 Т. Дончева: Борисов похарчи лесно Веселин Вучков . 23| 9195 |27.02.2015 Дончева: Има задкулисни договорки между Първанов и Борисов . 23| 8167 |08.01.2015 Дончева: Йовчев и Писанчев са абсолютно неподготвени . 35| 10650 |03.01.2015 Татяна Дончева: Ще стана прима балерина, ако се гласува за Бареков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads