Реклама / Ads
10| 13640 |05.07.2017 ПОЛИТИКА

Т. Дончева: Националното оглупяване е проблем- глупаво управление, глупави реакции

.
Източник: БГНЕС
Има един голям проблем и той е националното оглупяване. Глупави решения в управлението, глупави реакции, всеки дърпа чергата към себе си, въобразявайки, че така ще си реши проблема, но така решава само едно малко проблемче.
 
Това, което е проблем сега на държавата, е започнало през 2009 година, защото тогава една политическа генерация, която имаше някакви изисквания към себе си, беше сменена от нова генерация - примитивни, агресивни....Това каза пред БНТ лидерът на "България 21" Татяна Дончева.

На въпрос дали управляващата партия ГЕРБ е виновна, Дончева посочи: "Не казвайте ГЕРБ - ако не ГЕРБ, ще е някой друг. Говоря за манталитет. Няма географска област, от която да не е дошъл някой да ми каже за някакви драстични назначения на високи позиции в рамките на властта."

Вчера ми дадоха за пример една заместник кметица, която е завършила с 3,25 средното си образование и е била на поправителен в някой от последните си класове всяка година. Това е отношение на нацията към това да си образован, старателен, упорит, да имаш постижения, посочи Дончева.

Това е границата - 2009 година. Костов беше сериозен администратор и имаше сериозен подбор и в сините и червените редици и в ДПС. Царят също сложи една летва на поведение и интелигентност, на подбор на хора. Може към всеки да има претенции за подбор, да се сравняват политици, но общо взето, ако не се селектират много талантливи хора, поне средни занаятчии трябва да се селектират. Моите изстрели не са към политическата класа, защото тя е народен избор, коментира Дончева.

Тя коментира и положението във вътрешното ни министерство. В МВР има безобразен подбор. Вие нямате система на подбор и подготовка. Щом са набили някакви полицаи в един магазин, където го спаркутили зад щандовете, този полицай не е за там, той е слабак, каза тя.

Аз чакам 2021 г. - всички, които са се наточили да крадат европари, имат хоризонт до 2021 г. Този кабинет дойде със своето невежество през 2009 г., дойде народната милиция тогава, дойде с народната любов. Ако сложите невежи хора да ви управляват, дали проблемите ще се задълбочат или ще се решат, попита реторично Дончева.

Дончева не подмина и скандала в НДК. Мирослав Боршош е раздвижил НДК, може да се намерят 10 културни дееца, които да кажат, че много е развил НДК, но и другото е вярно - че не излизат сметките, че ги няма парите. Да не смятате, че Лиляна Павлова е решила да го уволнява от нямане какво да прави. Нали тя знае колко е скъп той на сърцето на премиера, коментира Дончева и скандала с двореца на културата и напускането на директора.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2457 |24.04.2024 Експерт: В България няма държавни програми за здравна превенция с минералните ни ресурси . 13| 4787 |23.04.2024 Анализатор: Премиерът обра точките в състезанието по неадекватност - в услуга на Радев, капитан без команда . 6| 4883 |22.04.2024 Доц. Киселова за ФрогНюз: Това не са последните рокади в служебния кабинет, президентът има право да не издаде указ . 8| 5698 |21.04.2024 "Политико": На фона на одобрената от САЩ помощ за Украйна, Европа се бори със собствената си подкрепа за Киев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads