Реклама / Ads
8| 2838 |19.07.2024 ПОЛИТИКА

ДПС се събира. Обсъжда оставката на Пеевски, поискана от Доган

.
"По желание на структурите на ДПС от цялата страна свикваме заседание заедно с изключените и напусналите парламентарната група, за да потвърдят искането за оставки - на Делян Пеевски и останалите, посочени от Ахмед Доган“.
 

Това обяви изключеният от парламентарната група на ДПС Тимур Халилов, предаде NOVA.





Заседанието започна от 11 ч. в хотел „София Балкан Палас“ (бившият хотел „Шератон“). 

 

Напрежението в ДПС  беше породено от гласуването на проектоправителството на ГЕРБ-СДС с премиер Росен Желязков на 3 юли.

 

В деня на гласуването на правителството Рамадан Аталай обяви, че Ахмед Доган е поискал движението да не го подкрепя. Същия ден той беше изключен от парламентарната група на ДПС.

 

Част от депутатите на ДПС гласуваха „против“ проектокабинета „Желязков“. Последва среща на 6 юли с тях на Ахмед Доган в лятната му резиденция „Росенец“ край Бургас.

 
На 7 юли Пеевски излезе с писмо, озаглавено „Няма тема „Доган – Пеевски“, има тема „Пеевски и дерибеите“. На следващия ден той се срещна в хотел в София с областни председатели на партията.   

 

На 10 юли Ахмед Доган призова за оставката на Делян Пеевски и написа, че в ДПС има опит за вътрешнопартиен преврат, „за да се използва партийната власт за лични и групови интереси и най-вече да се промени политическият профил на партията“.

 

Почетният председател поиска оставките и на още петима членове на ръководството на партията.


Последва отговор от председателя на ДПС Делян Пеевски. Той обяви, че никой не може да спре новото начало.





„Продължаваме с екипа ми, с изпълнението на ангажиментите си за Новото начало, в името на по-доброто и по-мъдрото Утре. Ще бъдем с хората и до хората“, написа Пеевски.

 

На 11 юли 17 депутати бяха изключени от парламентарната група на ДПС, а още няколко напуснаха след това сами. Така групата остана с 22-ма членове и от втора политическа сила в парламента стана четвърта.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2738 |17.07.2024 "Референдум": 60% смятат, че няма да има правителство и е по-добре да отидем на нови избори . 29| 6297 |16.07.2024 Politico: Вицето на Тръмп означава катастрофа за Европа и Украйна . 2| 3051 |15.07.2024 Зеленски се стреми към втора среща на високо равнище за мир през ноември . 30| 5781 |13.07.2024 Асен Василев: Мандатът е тежка отговорност, не може да се отхвърли с лека ръка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads