Реклама / Ads
7| 6688 |09.09.2015 ПОЛИТИКА

В. Енчев за Цветанов: Осъден на 2 инстанции ли е бъдещето на България?

.
Велизар Енчев
Независимият депутат Велизар Енчев отговори на острото изказване на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който преди дни призова да не допускаме партии като "СИРИЗА" и "ПОДЕМОС" в България.Подобно говорене е тоталитарно и репресивно, възмути се Енчев пред журналисти в кулоарите на парламента. В навечерието на местните избори да се говори по този начин, Енчев определи като открит призив за елиминиране на определени политически сили.
 
Това е обида към всички политически сили, които са опозиция на това управление, смята независимият народен представител.

Според него изказването на Цветанов би трябвало да предизвика всеобщо порицание и е чудно, че до момента парламентарните сили не реагирали на подобен тон. Енчев напомни, че това е станало на официален форум, посветен на бъдещето на партиите в България.

В този контекст той запита: "Е, това ли е бъдещето на политическите партии в България - човек, осъден на две инстанции, да чете лекции по морал и политика на останалите политически сили и да определя кой може и не може да участва в политическия живот."

Енчев е убеден, че другите партии не реагират заради страх от Цветанов, защото "е известен като човек, който извършва политически саморазправи".

Лидерът на "Българска пролет" посочи, че партията му била регистрирана съдебно на 10 август, а снощи е излязло и решението в ЦИК.

За местния вот текат преговори между "Българска пролет" и БСП за коалиция в Кюстендил срещу сегашния кмет, който е представител на дясното мнозинство. Въпреки това Енчев даде да се разбере, че не е сигурно дали това изключение ще бъде доведено до край - подписване.

"БСП не е лява партия и ако с нея постигнем сътрудничество за Кюстендил, то ще се дължи на факта, че сегашното управление на Кюстендил е крайно дясно", заяви независимият депутат.

Кандидатът за кмет за София е доц. Христо Димов от Физическия факултет на Софийския университет. Той е известен с това, че преди три години и половина заедно с още един негов колега разкрили аферата във фонд "Научни изследвания", заради която малко по-късно премиерът Бойко Борисов освободил просветния министър Сергей Игнатов. Това е може би най-голямата му заслуга като обществена дейност, обобщи Енчев.

Водач на листата за общински съветници в София ще бъде адв. Светослав Мандиков. Навсякъде в страната водачи на листите и кандидат-кметовете са предимно интелектуалци, юристи, преподаватели, инженери и архитекти. Във Варна и в Бургас смятат да издигнат бивши морски офицери. В Пловдив днес ще се водят разговори, тъй като още няма решение кой да е водач на листата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5116 |07.09.2015 Реформаторът Ант.Тренчев: Може и да станем опозиция . 13| 5570 |26.08.2015 Велизар Енчев пита народа за медицинската марихуана . 4| 4987 |31.07.2015 Цветанов: В ГЕРБ по всяко време сме готови за избори . 33| 5333 |30.05.2015 Г. Първанов: Министър Ненчев не е на мястото си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads