Реклама / Ads
41| 6610 |20.02.2011 ПОЛИТИКА

Е. Етем: От Турция не подкрепят Касим Дал

.
Емел Етем
Новото управление създава повече стрес и тревоги, отколкото някакво спокойствие. Не трябва да живеем със съзнанието на активни борци.
 

Това каза Емел Етем, бивш вицепремиер в управлението на тройната коалиция, в студиото на Нека говорят по БТВ.
Бурите и ветровете ме отвяха в парламента. Там е по-спокойно, отколкото в изпълнителната власт. Аз ходя на заседанията, участвам в работата на комисиите, обясни Етем.

Тя каза, че от година и половина не е давала изявления в медиите, и допълни, че е замълчала, защото невинаги с учатието си в медиите сме убедителни.

Оценката на новото управление е, че то създава повече стрес и тревоги, отколкото някакво спокойствие. Историята ще ни оцени, а не ние самите, категорично заяви гостенката.

Аз съм машинен инженер, но станах политик. Шансът моето поколение да живее в изключително интересно време – този шанс ме направи политик. Бях на 30 години през 1989 година, когато станаха промените в страната, обясни Етем.

Коментирайки изключването на Касим Дал от ДПС тя обяви, че ние не трябва да живеем със съзнанието на активни борци. Това си помислих преди дни, когато Касим Дал се изправи пред нас. Той беше 17 години зам.-председател и постъпката му за мен беше изненада, каза Етем и посочи, че трябва да дойдат млади и нови хора, които да сменят управлението на партията. Трябва да им дадем шанс да се изградят като политици.

От Турция не подкрепят Касим Дал, аз имам връзки с тези хора, които ние наричаме изселници, най-близките ми хора са там и зная какво мислят, обясни гостенката.

Историята и миналото трябва да се знаят и да се помнят, за да не се повтарят. Изселването е много тежък момент, каза бившият вицепремиер и посочи, че ДПС се бори не само за правата на засегнатите от тоталитаризма, а за правата на всички български граждани.

Днес аз съм по-спокойна и сигурна за българските граждани. Казват, че за мене е създадено това министерство на извънредните ситуации, но дали заради мене европейските институции избраха български еврокомисар на тази позиция?, попита Емел Етем.

Водещият провери чувството за хумор на гостенката, като я попита къде ще се събират като бwтнат барбекюто на Доган. Ако съборят барбекюто на Доган, ще се събираме на барбекюто на Цветан Цветанов. То е доста голямо и много ми хареса. Ще предложа на Доган да ни почерпи с хонорара от Цанков камък, отговори Емел Етем.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 7286 |20.10.2010 ГЕРБ прецака Волен в парламента, бяга от дебат за Турция в ЕС . 35| 5525 |11.10.2010 Парламентът решава референдум или не за Турция в ЕС . 14| 5593 |20.11.2009 Противник на Турция стана президент на ЕС . 60| 15837 |20.10.2009 Русия ни обяви война заради Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads