Реклама / Ads
11| 15276 |20.01.2023 ПОЛИТИКА

Евгений Кънев: Дойде ли Магнитски - това е краят на ББ

.
Евгений Кънев
В отчаяния си опит за цялостно евроатлантическо изпиране - в което успяха да ангажират автентични евроатлантици и дори посланици - ГЕРБ търпят всекидневни поражения.
 

 Чак дотам, че за да не изглеждат в пълна изолация днес за първи път от много време ББ прие покана да отиде на среща в парламента с друг партиен лидер, вместо стандартно да прати своите аватари.


Резюме на пораженията
(1) Провал в създаването на правителство с първия мандат
(2) Провал в лобирането пред чужди посолства да бъдат включени в създаването на “евроатлантическо” правителство във втория и третия мандат
(3) Провал да припишат ДжемКорп на Промяната, след като стана ясно, че контактът с тях идва от президентството
(4) Провал да припишат поскъпването на горивата с левче, заради услуга на Промяната с дерогацията на руския нефт към Лукойл, след като стана ясно, че това е направено и заради износа за Украйна.
(5) Провал в опита да опетнят ДБ с Нексо като криминална компания, след като става ясно, че тя е такава само според българската прокуратура
(6) Провал да снемат отговорността си за подаряването на панаира на почетния руски консул с помощта на своите общински съветници и кметове във Варна и Пловдив - а Панаирът - според Осман Октай - е не просто имот, а място за среща на руски и западни компании по схеми - вероятно свързани със заобикаляне на ембаргото върху Русия.
(7) Провал на PR за “помощта” им за Украйна след като Зеленски, Кулеба и натовски страни ясно заявиха пред западни издания, че помощта се дължи изцяло на Промяната.
( Провал на цялата им евроатлантическа премяна, след като за всеки неутрален наблюдател е видно, че нито те критикуват Радев за проруските му действия, нито са критикувани от пропутинските медии и журналисти у нас за техния “евроатлантизъм”. Защото се плаща да се критикуват автентични, а не фейк позиции.
(9) Провалът в ролята на евроатлантизма е съдбоносен, защото той е последната легитимация на ББ пред Запада и беше нарочно целен през последната година като индулгенция за корупцията и търсене на спасение от Магнитски.
(10) А дойде ли Магнитски - това е краят на ББ.


И начало на нормализацията в нашата политика.

 

Евгений Кънев, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5018 |13.01.2023 Радан Кънев: България е в ситуация на узаконена диктатура . 10| 9788 |03.12.2022 Евгений Кънев: Цинизъм е да работиш като изнесено представителство на Путин в ЕС по време на войната му с него . 2| 9742 |21.09.2022 Евгений Кънев за спекулациите на кабинета: Защо се изчака два месеца, докато се обяви търг за доставки на газ? . 0| 14068 |25.08.2022 Радан Кънев: Пет нагли лъжи, които доминират публичния дебат и се превръщат в „истини“ по Гьобелс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads