Реклама / Ads
10| 14758 |29.09.2017 ПОЛИТИКА

ГЕРБ пусна Делян Добрев по пързалката заради реакторите на АЕЦ ”Белене”

.
Скандалът около депутата от ГЕРБ Делян Добрев не е случаен нито по време, нито по избран обект на атаката, твърдят източници на Фрогнюз. Подобни проблеми с гербери-депутати и кметове има в цялата страна, но Хасково е избраният регион.
 
Добрев от няколко години е в немилост пред Борисов, който от министър на икономиката и председател на Комисията по енергетика в Народното събрание го понижи до обикновен депутат и само член на същата комисия. Причините за това са най-малко две, твърди нашият човек.

Първата е провалът на Добрев, който беше основен съветник на Борисов по въпросите около АЕЦ "Белене" по време на делото в Арбитражния съд и особено след това. Както Фрогнюз  вече писа, Борисов и ръководеното от него правителство плати през ноември миналата година 1.2 милиарда лева за реакторите, които още не са пристигнали в България.

Сега премиерът е на пачи яйца, особено ако някоя политическа сила постави този въпрос на държавно ниво. Това обаче няма да стане в парламента, където лобито на Русия включва всички народни представители без изключение. Борисов изглежда започва да загрява, че рано или късно този въпрос ще стане обществен център на внимание и тогава ще трябва да дава отговори. Затова си търси изкупителна жертва и Добрев е много подходящ за случая.

Въпреки че е масон и се ползва с подкрепата на Братството, според информация на "Бивол", Делян Добрев вече е хвърлен на тълпата и по втора причина- ГЕРБ отчаяно се нуждае от жертва, за да "докаже", че се чисти от корумпирани членове, след като "суджукгейт" явно вече е изгубил актуалност и не донесе търсеното обществено мнение, че партията на Борисов е чиста и невинна за ширещата се в страната корупция.

Добрев така и не успя да се наложи сред масоните като най-важния брат за енергетиката, тъй като там има още един, много по-влиятелен и силен брат с инициали Р. Овч. Сега Теменужка Петкова е новият съветник на Борисов по въпросите на енергетиката и ГЕРБ спокойно може да приключи с Добрев, поне на национално ниво.

А БСП просто пак помага на Борисов с подадената им възможност да се пише опозиция. Всъщност, социалистите тръгнаха срещу Добрев след като от ГЕРБ
свалиха доверието си от кмета, избран с тяхната бюлетина. Сега огънят срещу Добрев е разрешен, електоратът на столетницата ще е удовлетворен, а целта на ГЕРБ един пореден бушон да гръмне, ще е изпълнена.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4125 |27.09.2017 Топлофикациите са готови да пуснат парното в София и Пловдив . 1| 4325 |27.09.2017 Интриги в ГЕРБ-Хасково: Цветанов и Добрев се разграничиха от кмета . 0| 3893 |26.09.2017 Пуснаха под гаранция сина на убития във Виноградец собственик на ресторант

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads