Реклама / Ads
14| 7941 |03.10.2019 ПОЛИТИКА

Гешев отговори на Панов: Съдебният съвет вече ми даде висока оценка

.
Иван Гешев
По мои обвинителни актове са осъдени над 233 лица и това е една отлична оценка за работата ми – не само количествена, но и качествена. Така зам. главният прокурор Иван Гешев отговори на писмото на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов до главния прокурор Сотир Цацаров от тази сутрин.
 

С писмото си Панов поставя въпроса за необходимостта от преценка на качеството на изготвените от кандидата за главен прокурор Иван Гешев обвинителни актове, а не само на количествените показатели за неговата дейност.

Гешев заяви, че за речника си и изразите, които използва, не може да коментира нищо, и добави, че не се притеснява от работата си.

 

"Оценката за работата на един прокурор дава съдът. ВСС е установил, че имам високи професионални качества, и ми е дал висока оценка за работата. Нямам представа защо Лозан Панов се интересува. Единственото ми обяснение е, че през годините си мислех, че той има фиксация към Сотир Цацаров, а сега мисля, че фиксацията му е към фигурата на главния прокурор", обясни Гешев, които е и единствен кандидат за поста главен прокурор.


Гешев е единственият кандидат за поста, който Сотир Цацаров предстои да освободи, след като през януари изтече седемгодишният му мандат. Гешев е издигнат единодушно от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, а писма в негова подкрепа изпратиха прокуратури, полицейски структури, ДАНС, УНСС, група учени и фигури, свързани с дейността на бившата Държавна сигурност.

 

Срещу Гешев обаче имаше и масови протести на граждани заради противоконституционния му коментар, че разделението на властите е ненужно. Междувременно активността на Гешев, който в момента заема поста зам. главен прокурор, нарасна с участието му в шумни дела и пресконференции за тях, каквито бяха показният арест на бившия кмет на софийския район "Младост" Десислава Иванчева, разследването за шпионаж срещу членове на "Русофили", източването на данни от Националната агенция за приходите, задържането на престъпна група, занимавала се с рекет и наркотици.

 

В неговата концепция за управление на прокуратурата е залегнала и вече прилаганата избирателно идея да се огласяват доказателства по все още водени разследвания.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4783 |01.10.2019 Приемаме препоръките на България, отговори Зоран Заев на българския ултиматум . 17| 6287 |29.09.2019 Филчев нападна вероломно съдиите и заля с шербет Цацаров и Гешев по БНТ . 24| 14038 |28.08.2019 Татяна Дончева: Манталитетът на Иван Гешев - нагоре лази, надолу гази . 19| 12135 |22.08.2019 Андрей Райчев: Гешев не е изборът на това управление, вроятно е предложение на Цацаров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads