Реклама / Ads
3| 4696 |30.09.2021 ПОЛИТИКА

Гуцанов: Казусът с кораба ”Vera Su” е престъпление и показва пълна безпомощност на държавата

.
Засядането на кораба "Vera Su" представлява огромен екологичен проблем за цялостно замърсяване на крайбрежието. В продължение на една седмица не се предприемат никакви действия. Това, че корабът е оставен на скалите, включително с екипажа на борда си, е престъпление към екологията на държавата, към хората и показва една пълна безпомощност.
 

Това заяви народният представител в 46-то Народно събрание от "БСП за България" Борислав Гуцанов в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR, съобщиха от пресцентъра на БСП.

 

"Ние сме на половин крачка от екологична катастрофа при положение, че имаме всички мощности това да бъде избегнато. Трябваше просто да бъде създаден кризисен щаб и да се действа адекватно в дадената ситуация. Освен това времето беше великолепно повече от седмица и нямаше никакъв проблем тов да стане," добави Гуцанов.


По думите му това е провал на много години назад неглижиране на морската индустрия, но е и безспорен факт, че министри на транспорта и на екологията също носят своята отговорност.

 

"От БСП ще инициираме законодателни промени в морската част, стиковани със всичките институции и какво трябва да се прави, и възстановяване на морското спасяване. Това може да потрябва веднъж на 50 години, но краят може да бъде фатален с много човешки жертви и с огромни щети за държавата," подчерта социалистът.


По темата за изкуствения остров край Варна Борислав Гуцанов изрази мнение, че е важно да бъде направен, защото освен брегоукрепително мероприятие би бил атракцион от полза на българския туризъм.

 

"Задълбочаването на Варненското езеро се превърна в нагледен пример за корупция. Отделиха се 435 млн. лева от пристанищна инфрастуктура при управлението на ГЕРБ, но това може ли да стане или не може да стане? Дълбочината от 12 м трябва да стане на 14,5 м. Как да се случи това нещо, когато основите на Аспаруховия мост са на 13,2 м? Никой не е изчислил как да се укрепи Аспаруховия мост, колко време да бъдат затворени пристанищата, какви ще бъдат загубите. Това трябва да стане, но не по този начин. Това е една брутална схема за източване на средства", коментира още Гуцанов.

 

Социалистът бе категоричен, че БСП ясно и еднозначно е заявила подкрепата си за кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова.


"Не считам, че може да има правителство без участието на БСП. Показахме държавническо мислене през последните 5 години, а за последните два мандата бяхме единствената партия, която беше готова на всякакъв вид компромис, за да има успокояване в държавата, сигурност у хората и да избегнем кризите, които сега са пред прага ни", каза още Борислав Гуцанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 12574 |16.08.2021 Анализатор: Казусът с Кирил Петков и някои глупости в Конституцията . 8| 11472 |18.06.2017 Плевнелиев: Казусът КТБ трябва да се разрови до дупка . 34| 6535 |02.02.2015 Министър Митов: Казусът с мобилизационния преглед е истерия, лъжа за война . 20| 5809 |29.11.2009 СДС избират капитан на кораба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads