Реклама / Ads
19| 19340 |28.07.2021 ПОЛИТИКА

Христо Иванов: ДБ подкрепя за министри в кабинета на ИТН Кирил Петков, Асен Василев и проф. Денков

.
Христо Иванов
Призоваваме личният състав на кабинета да бъде подбран внимателно. Има хора в служебното правителство, които привличат огромно одобрение. Не знам защо Кирил Петков, Асен Василев и проф. Николай Денков не се интегрират в един нов кабинет. Те могат да допринесат с огромно доверие и качество в състава на правителството. Това заяви в декларация от името на ПГ на ”Демократична България” Христо Иванов.
 

"Задачата за съставяне на правителство, при толкова партии, разделителни линии е сложна. Обещали сме на нашите избиратели, не каквото и да е правителство, не на всяка цена, а кабинет, който наистина може да промени и трансформира България", каза още той.


"Ключова за нас е корупцията - правителството трябва да може да се справи с нея, а това ще е и тестът за кабинета. Корупцията е предпоставка за провеждането на всички останали политики в България. Казват ни го от ЕС, международните инвеститори и Държавния департамент на САЩ, казаха ни го и чрез санкциите по "Магнитски", допълни Иванов.


Корупцията разрушава институциите и Републиката. Ще подкрепим правителство, което може да се справи с този проблем, разкри народният представител от "Демократична България".


Иванов разкри, че с ИТН няма още споразумение, а досега са водени само разговори. Още нямат и конкретни имена, а "нещата опират и до човешкия фактор". От ДБ не гледат с добро око на разговорите с ДПС, а искат да се подсигури не правителство, а сигурно управление с категорична програма с дистанция от ГЕРБ и ДПС.


Няма съмнение, че в парламентарните групи на двете политически формации могат да се водят разговор. Тези партии в ядрата си са заложник на организирани корупционни групи, около Борисов и "сарая", категоричен бе депутатът от ДБ. "Докато те не се отърват от това, не трябва да се допускат до дневния ред и търговията с него - това е вратата за корупцията", псочи Христо Иванов .

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 49106 |26.07.2021 Ивайло Мирчев, ДБ: Не Слави, не Доган, не Корнелия, ами… Христо Иванов е виновен за всичко според Борисов . 3| 5002 |24.07.2021 Христо Проданов: Вътрешнопартийната опозиция иска да саботира участието на БСП в преговорите за правителство . 0| 4067 |23.07.2021 Милка Христова: Смяната на името на „Чистота Искър” не спря източването на средства от това общинско дружество . 38| 12778 |09.06.2021 Христо Иванов: Ерата ”Борисов” приключи, парламент и правителство ще има

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads