Реклама / Ads
25| 4944 |01.08.2021 НОВИНИ

Христо Иванов: Не се работи с политика на свършените факти

.
Христо Иванов и Тошко Йорданов Източник: БГНЕС
Не се работи с политика на свършените факти... Фундаменталният проблем, който имахме с маниера на управление на Бойко Борисов е, че цялата власт беше концентрирана около един човек. Това даваше възможност за ниво на безконтролност, което се превърна в корупция. Сега се очертава формула и влизаме в ситуация, в която има център на вземане на решения около г-н Трифонов, който е изнесен извън институционалната политика. Това е една черна кутия... Той действа обратно на формиране на доверие.
 

Това заяви в ефира на Българското национално радио Христо Иванов, съпредседател на “Демократична България”.

 

Коментарът му идва на фона на високото напрежение от миналата седмица. Страстите се нажежиха след като Иванов прочете декларация от парламентарната трибуна в сряда. По време на заседанието Иванов заяви, че подкрепа от страна на "Демократична България" за бъдещ кабинет ще има срещу внимателно подбран кабинет от личности, които привличат доверие. Посочи, че формацията не предлага номинации, но спомена имената на трима министри от служебното правителство - Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков.

 

Ден по-късно на трибуната излезе Тошко Йорданов, който нападна икономическия екип в служебното правителство. Йорданов видя желание за намеса по отношение състава на бъдещия кабинет и така напрежението започна да расте с всяка изминала минута. 

В крайна сметка Йорданов посочи, че "Има такъв народ" остават отворени за преговори, а топката е в полето на "Демократична България".

 

В предаването "Неделя 150" Христо Иванов подчерта, че на ДБ "липсва критичната минимална доза информация, на базата на която да се вземе решение":  


"Не знам каква е формулата, но това, което се очертава, ме безпокои. Начинът, по който стана появяването на Пламен Николов, много ме притеснява. Става дума за процес без предсказуемост". 

 

“Демократична България” е готова да подкрепи силно реформаторско управление, но допълни: 

 

"Ние трябва да сме убедени, че това се споделя от изграден екип, който може да го реализира, екип, който да има лидер. Осъзнавам, че е трудно да се намери такъв човек. Вместо това виждаме човек, за когото най-доброто, което можем да кажем за него е, че трябва да му се даде шанс. Но не можем да си позволим да влезем в такъв режим в тази ситуация". 

 

Христо Иванов подчерта, че от ДБ не са взели окончателно решение и ще очакват до последно да видят ИТН в каква посока ще тръгнат. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 8666 |31.07.2021 Росен Плевнелиев: Ще гласува ли Христо Иванов за ляво популистко правителство?! . 6| 4793 |30.07.2021 Минчо Христов пита здравния министър: Ако PCR-ът струва реално 10 лв., кой печели на гърба на хората? . 29| 4202 |30.07.2021 Христо Иванов: Не сме смокинов лист, зад който някой да скрие друга форма на управление . 10| 5187 |29.07.2021 Иво Христов: С ИТН имаме еднакви позиции за Северна Македония и “Истанбулската конвенция”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads