Реклама / Ads
200| 10261 |01.08.2021 НОВИНИ

Слави Трифонов: От ”Демократична България” искат постове

.
Слави Трифонов
”Демократична България” искат постове, въпреки че твърдят обратното. Искат да се говори за политики, намерения. Но искат постове. Николай Василев има общо със старото, има опит. Предлагаме ново лице - Пламен Николов, той нямал опит. Цялото им поведение е такова. Но ги превръщаме в по-важни отколкото са. Те си имат своето присъствие. На база на това имат и възможността да взимат определени решения. Или ще го подкрепят, или не. И ще носят своите последствия.
 

Това заяви във видео, публикувано във Facebook лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов. Това е първата поява на шоумена след обявения първи вариант на проектокабинет от страна на ИТН на 12-ти юли, който предизвика лавина от реакции.

 

Трифонов коментира напрежението, което се създаде между "Има такъв народ" и "Демократична България" през последните няколко дни.

 

"Мисля, че Христо Иванов си слага по-голяма роля, отколкото има всъщност. Той има точно толкова голяма роля, колкото му е отредил суверенът. Определил му е да е четвърта политическа сила, не първа. И да решава кой какъв да бъде. Ако иска да подкрепя, ако иска да не го прави. Има ясни условия в момента - първата политическа сила прави правителство на малцинството и господин Христо Иванов има възможността да го подкрепи със своите колеги, или не. После ще се случи това, което ще се случи. Всеки един ще носи отговорността за действията си", коментира още Трифонов.

 

Заедно с Тошко Йорданов посочиха, че в момента не се чуват призиви за съдебна реформа, смяна на главния прокурор и индексация на пенсии, а се чуват "глупости".

 

"Чувам всякакви критики. А всъщност каква е основната причина? Ето фактите покрай Асен Василев и Кирил Петков. Е какво искаш? Какъв точно стана? Кога реши, че ще предлагаш? Като какъв - като четвърта политическа сила? Излизаш пак на избори, печелиш ги, правиш правителство и тогава. Сега като какъв предлагаш?"", попита още Трифонов.

 

"Ние не сме симпатични на никого. Явно една голяма част от българите са направили така, че да вкарат в така създадената с години политическа система играч, който никой не харесва. И това предизвика всичко останало. На първо място трябва да са отговорни към суверена и после да са политически партии", коментира още Слави Трифонов.

 

Трифонов определи като слухове твърденията, че "Има такъв народ" се поддава на външен натиск заради оттеглянето на кандидатурата на Николай Василев за премиер и спекулациите за името на Петър Илиев.

 

"Реалността е друго. На нея не й пука от слуховете. На гравитацията не й харесва дали я харесваме или не. Това са абсолютни глупости. Ние правим това, което сме решили, и не се влияем от никого, освен от хората, които са ни пратили в парламента. Нито медии, най-малко пък Христо Иванов. Никой не може да повлияе на едно мое или наше решение. Винаги е било така", коментира още Трифонов.

 

"Изборите не могат да са проблем. Това е нормалният ход на една демократична България. Като не могат да се разберат партиите, които са избрали хората, се отива на избори. Явно има някакво неразбирателство. Явно съдебната реформа не е достатъчен мотив. Явно парите, които ще дойдат за възстановяване и развитие, не са достатъчен мотив. Явно достатъчен мотив е ще имаме ли или не някакви хора в това правителство", заяви също Слави Трифонов.

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 55| 62781 |31.07.2021 Адв. Хаджигенов: Слави е Бог и Тошко е неговият пророк? Няма да правим коалиция с тях . 24| 6364 |31.07.2021 Борисов: Към номинацията на ИТН имам само една забележка - трябваше да бъде Слави Трифонов . 53| 74795 |31.07.2021 Андрей Райчев: Партиите на протеста май не схващат, какво им казва Слави . 44| 11094 |31.07.2021 Ще има ли изчегъртване на ГЕРБ? Слави ли казва истината или неговият кандидат за премиер?!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads