Реклама / Ads
0| 3077 |25.07.2022 НОВИНИ

Анализатори споделят: Провален ли е последният опит за съставяне на правителство

.
Асен Агов, Велислава Попова
„Политиката в момента отсъства. Не виждам нищо неочаквано в това, което се случи. Нека говорим за онова, което предстои – кой с какъв багаж влиза в една предизборна кампания. Ще кажа, че онова което се изисква в тази обстановка – смелост, решителност и себеотрицание, виждаме у малцина политици. Това се прояви едва когато Кирил Петков, Асен Василев и Никола Минчев бяха превърнати в герои чрез нелеп вот на недоверие, организиран по сценарий от 1992 г.
 

Тези хора станаха смели и го доказаха с действията си по природния газ, изгонването на руските дипломати. У ДБ липсва онази смелост, която прати Христо Иванов на плажа „Росенец”. БСП влиза с един много важен багаж – социалната политика и пенсиите. ДПС изглежда много възпалено. ГЕРБ пък нямат изказване, което не е придружено със злоба и остър сарказъм. Това също не е политика”, заяви Асен Агов.


В следващия парламент няма да се повторят подобни неща, особено, защото ИТН няма да е там, допълни той пред Нова телевизия.


„От една година твърдя, че това правителство няма да изкара мандата си. Не мисля, че трябва да стоварваме цялата вина върху Слави Трифонов. Нито един от участниците не иска реално да прави правителство, най-вече ДБ. Това, което се прави в момента, го оприличавам на „терапевтични внушения през екрана”. Печели се време, успокоява се аудиторията, търси се интерпретация на ситуацията. Има доста бездарни политически актьори на терен”, коментира Росен Йорданов.


„Политически беше нормално да се преговаря с ИТН. Преди няколко седмици обаче казах, че е доста странно да се опиташ отново да преговарящ с тях, след като знаеш как са се държали досега. В този смисъл усилията евентуално да се преговаря с отделни депутати или да се търси друга стратегия маже би звучаха по-успешно. В същото време останалите политически сили се опитаха да демонстрират нормалното за политиката поведение. Слави Трифонов се държи разрушително. На ИТН не може да се разчита, че ще се съобрази с обществения интерес в едни преговори”, каза Вилислава Попова от "Дневник".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2788 |22.07.2022 АЕЖ: Промени в закона могат да разрешат проблема с проваления избор на шеф на БНТ . 0| 9215 |02.07.2022 Лена Бориславова: Набутали сте се! Москва плаща по 4000 лв. на български политици, журналисти, анализатори, политолози . 0| 3277 |02.06.2022 Анализатори: Без преговори с Украйна, докато Русия не завладее Донбас и още територии . 0| 5828 |28.05.2022 Американски анализатори: Северодонецк ще бъде обграден, но няма да се даде без бой

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads