Реклама / Ads
16| 3460 |11.08.2021 НОВИНИ

Асен Агов: Ние сме странно място - имахме цар, пожарникар и комедиант за водещи политици

.
Асен Агов Източник: БГНЕС
Ние сме екзотична страна. Имахме цар, пожарникар и комедиант за водещи политици. Ние сме странно място, създадено от самите нас, избирателите. Те не пожелаха на последните избори в началото на юли да дадат мнозинство на онези, които могат да извършат промяната, разпиляха си гласовете. Ако има нови избори, нека мислят много сериозно какво да правят.
 

 

Това заяви пред bTV журналистът Асен Агов.

 

Според него ситуацията напомня за "самодеен състав в читалище в някое отдалечено градче, където всички са симпатични, докато не се съберат и не се скарат помежду си, след което на представленията им ходят само роднините и техните съседи".

 

По думите му в момента има логика в ситуацията, до която сме стигнали в обществено-политически план.

 

"Ние сме в една тлееща, вече изострена политическа криза от 2001 г. насам. Спомнете си, че нямаше мнозинство за правителството на НДСВ, че първото правителство на Станишев не мина през парламента и трябваше да се направи Тройната коалиция. След това трябваше да се направят няколко правителства на малцинствата на господин Борисов. Най-накрая след няколко служебни правителства стигнахме до тук", посочи още Агов.

 

Той сподели и наблюденията си от реториката по време на Великото народно събрание и 46-тия парламент.

 

“Забелязал съм, че най-гласовитите в НС се оказват или хора от "Държавна сигурност", или подставени лица. Най-шумните винаги се открояват - в този парламент не можем да пропуснем Тошко Йорданов, г-н Слави Трифонов, който също си служи със силни думи. Те не са членове на ДС, така че са подставени лица на онези, които искат да съхранят статуквото”, посочи още Асен Агов.

 

Зад тези лица според журналиста стоят икономически кръгове и за хора с дълбоки интереси, които се чувстват упълномощени да се месят в политиката заради сериозния финансов ресурс, с който разполагат.

 

По думите му острите думи от страна на Тошко Йорданов и Слави Трифонов, които определят народни представители като "предатели" са подсъдни и обидни не за самите депутати, а за техните избиратели.

 

Журналистът сравни поведението на партията на Слави Трифонов с това на НДСВ в близкото минало.

 

"В момента се разиграва НДСВ "лайт". Като телефоните, чиито процесори са малко по-слаби от водещите версии. Защо "лайт"? Защото това е един имитационен модел", каза той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3049 |10.08.2021 Военен „Кугър“ помага за гасенето на пожара в Рила . 0| 2886 |08.08.2021 Повечето пожари у нас са изгасени и овладени . 11| 35005 |08.08.2021 Влади Въргала: Слави никога няма да е съгласен да е някъде с всички, а политиката е това – консенсус . 22| 7650 |06.08.2021 Номинираният за правосъден министър Иво Атанасов хвали Кирил Петков и Асен Василев, напада Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads