Реклама / Ads
7| 4088 |18.10.2022 НОВИНИ

Слави Трифонов: БСП и ДБ продължават да са си партньори, да са „куку и пипи“

.
Слави Трифонов
Кирил и Асен ги докарахме ние. Хората винаги чакат да се появят нови спасители, за добро или за лошо. Аз изиграх такава роля, като някой, който ще оправи нещата. То не е само в България и в Италия е така. Кирил и Асен се явиха, защото бяха в служебното правителство на Румен Радев. Това заяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов пред ТВ 7/8.
 

„В самото правителство има неприемливи неща – „Демократична България“ на Иван Костов и БСП. Това е доста безпринципна коалиция заради присъствието на БСП и „Демократична България“ и казусът с войната в Украйна: каква е тая коалиция, в която едните са путинисти, а другите са АнтиПутин, което е нормално. Путин е един сатрап. Ние сме част от НАТО, имаме ясна позиция, не може да подкрепяме Путин. А БСП също имат ясна позиция. ДБ са си евроатлантици, те са нормални и са против Путин. И въпреки това БСП и ДБ продължават да са си партньори, да са „Куку и Пипи“, да се обичат, а пък „Продължаваме промяната“ да им светят“, коментира още Слави.


Той призна, че му станало приятно Кирил Петков отишъл в Европейския съюз и започнал да говори на английски, като има предвид, че досега Бойко Борисов не е могъл по този начин.


Според Трифонов ПП са били „те са правилният образ. Тази коалиция можеше да съществува, ако не си бяха повярвали за 2-3 месеца и не се бяха държали сякаш ние сме им длъжни”.


Относно предишната възможност ИТН да състави правителство Слави призна, че тогава му се сторило, че правителство на малцинството няма да се получи, но „може би от тази ми гледна точка сега по друг начин бих действал“, заяви още лидерът на „Има такъв народ“.


„Когато ти носиш отговорността, е различно. Когато си в коалиция, е удобно друг да е отговорен за хубави неща, за лошите – си ти“, коментира още Трифонов.


Суверенът винаги е прав, ние просто искаме да дадем вариант за алтернатива“, сподели още водещият и продължи – “лесно мога да стана и да си тръгна, но не съм свикнал да се отказвам. Ние или ще можем да допринесем за нещо да става по-добро, или ако не стане, ще ходим на друго място“, каза още Слави Трифонов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 8638 |15.10.2022 Слави Трифонов: Попаднахме в политиката, съчетавайки се с хора, които се мислят за повече от другите . 19| 27879 |11.10.2022 Петков в СМС към Трифонов: Арестувах Бойко Борисов . 21| 39411 |03.10.2022 Слави се закани: Всичко тепърва предстои . 2| 3832 |02.10.2022 Слави Василев не смятал, че у нас имало пропутински партии. Костадинов бил професионален политик

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads