Реклама / Ads
59| 5283 |21.03.2021 НОВИНИ

Трифонов: Мъж, който не си държи на думата тежи колкото въздуха над главата му

.
Въпреки че не участва в предизборни дебати Слави Трифонов застана пред хората в социалните мрежи и отговори на някои въпроси около партията му “Има такъв народ” и бъдещите си намерения в политиката. Мъж, който не си държи на думата тежи толкова, колкото въздуха над главата му. Мисълта е на масаите, воини зулуси той цитира, когато още в началото бе запитан дали ще удържи на думата си да не прави коалиции с ГЕРБ, БСП и ДПС.
 

Загатна, че формацията може да подкрепи президента Румен Радев за нов мандат на “Дондуков 2”, категорично отхвърли участие в правителство заедно с която и да е партия от сегашния парламент и загатна, че може би ще работи съвместно с “Изправи се. Мутри вън!” на Мая Манолова и обединението “Демократична България”. 


Трифонов се появи напълно изненадващо в ефира на телевизията си ⅞ TV. Там обясни своето решение да откаже участие в предизборните дебати в големите телевизии, които по думите му били “жалки и унизителни”. 


“Да ви кажа честно, през целия ми живот винаги ми се е искало да избирам между добро и лошо. Но непрекъснато ми се налага да избирам между лошо и по-малко лошо. По-малко лошо и, ако има такава възможност, е коалиция между "Има такъв народ", "Изправи се! Мутри, вън!" и "Демократична България", посочи Трифонов. 


Досега до коалиция не се е стигнало, защото между него и останалите извънпарламентарни формации имало много различия. Не обясни обаче какви.


"Ние няма да правим коалиция нито с ГЕРБ, нито с БСП, нито с ДПС. Това са партии от статуквото. Те са виновни за това дередже, до което сме се докарали, и няма основателна причина да има коалиция с тези партии. Това е толкова нормално, логично и най-вече морално", обяви той.


Разлъката между Борисов и Трифонов дошла, след като лидерът на ГЕРБ станал кмет на София, а после и премиер. 


“Имате хора, с които сте се сприятелявали, пък после нещата са се променяли. Обстоятелствата променят хората или по-скоро хората се променят съобразно обстоятелствата…”, обясни Трифонов. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 3880 |21.03.2021 Янка Такева: Вървим към втори випуск, който няма да има пълни знания . 62| 13902 |15.03.2021 Слави Трифонов: Добре бе, хора, защо в Нидерландия може, а в България не може? . 4| 3858 |11.03.2021 Един от павилионите, до който момче загина от токов удар, продължава да работи . 10| 3464 |11.03.2021 Който не иска ваксина на AstraZeneca, ще чака

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads