Реклама / Ads
15| 5427 |24.07.2021 НОВИНИ

Биков пита Трифонов защо не искал да носи отговорност като премиер. А пита ли Борисов?

.
Тома Биков
Интересен въпрос отправи от ефира на Нова телевизия един от най-верните бранители на Бойко Борисов - Тома Биков. От студийното кресло един от “скаутите на ГЕРБ” попита лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов защо не искал да носи отговорност като отказвал да е премиер. Това бил единственият начин. Къде беше Тома Биков, питаме ние, когато след изборите на 4-ти април неговият лидер Борисов се отказа да е депутат, “даде път на младите” и посочи за премиер Даниел Митов?
 

Двойните стандарти и политическото лицемерие са присъщи за ГЕРБ. Изказванията им не стъпват, така да се каже, на принципна основа, а по-скоро се движат според вятъра.

 

Повод за това е едно съвсем невинно изказване от страна на актьора Тома Биков, влязъл в ролята на див опозиционер, който в момента бълга огън и жупел от телевизионния ефир и пита - къде е Трифонов, защо не е премиер и защо отказва да носи отговорност… 

“Нека не се правят на ударени другите партии на промяната, които от 3 станаха 5. Защо не го казаха преди изборите това?”, попита Биков. 

 

И понеже Биков пита, ние сме длъжни да припомним някои неща, свързани с изборите на 4-ти април. 

 

След редовните избори за пръв път стана ясно, че има размесване на парламентарното тесте, верните коалиционни палтньори на ГЕРБ останаха извън Народното събрание. Какво последва? На 14-ти април (10 дни след вота) Борисов обяви, че няма да е кандидатът на ГЕРБ за министър-председател. В този смисъл, господин Биков, Вашите избиратели не останаха ли излъгани и защо това не е било съобщено преди изборите тогава? 

 

Още един факт - лидерът на ГЕРБ обяви, че изведнъж е решил да се откаже от депутатското си място - на 8 април (4 дни след датата на вота). Тоест водачът на листата в два многомандатни района - 25 МИР в София и 16 МИР в Пловдив. Изведнъж обаче се оказа, че той няма желание за това, а решението си да подаде заявление до ЦИК обяви онлайн. Затова, господин Биков, отново държим да попитаме - Вашите избиратели не останаха ли излъгани и защо това не е било съобщено преди изборите? 

 

Иначе Биков започна с яростната си атака относно случващото се в страната през последните месеци и след първите дни от работата на 46-тото Народно събрание. Според него решенията в следващото правителство ще се вземат в таен формат, какъвто имало по време на Тройната коалиция. 

 

“Как ще се формират тези мнозинства по интереси, никой няма да вижда. Това няма да е в парламента, нито в правителството. Този мач сме го играли при управлението на Любен Беров.  Това предстои на България - управление на Любен Беров”, каза още Биков в ефира на Нова. 

 

Иначе ГЕРБ понасяли отговорността си спрямо своите избиратели като не отивали на консултации при държавния глава Румен Радев. Причината - през последните 2 месеца избирателите и симпатизантите на ГЕРБ били грубо обиждани и нападани от служебния кабинет, назначен именно от президента. Било безсмислено от Борисовата партия в момента да разиграват театър, за да демонстрират, че президентът е легитимен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 7936 |23.07.2021 Актьорът Биков с пореден опит да покаже своя талант: Аз съм ходил на протести, но срещу Рашков . 11| 4837 |22.07.2021 Пеевски е разпитан за санкциите по ”Магнитски” . 12| 3311 |21.07.2021 Нинова: Трябва да има правителство с ясен хоризонт. Трети избори ще са тежко изпитание за страната . 27| 9250 |20.07.2021 Нищо ново - Борисов вещае държавен колапс при трети избори, плюе Радев и Трифонов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads