Реклама / Ads
6| 3065 |22.04.2021 НОВИНИ

ГЕРБ решава утре какво да прави с мандата. А обеща да не бави процедурата

.
Източник: БГНЕС
ГЕРБ щели утре да решат какво да правят с мандата за съставяне на правителство. Тези думи идват от кандидат-премиера Даниел Митов - новото лице в Борисовата партия. “Утре ще решим” идва след думите на Тома Биков само преди часове, който заяви, че връщането на мандата вероятно ще стане днес, а пред дни от ГЕРБ обещаха излишно бавене на процедурите да няма.
 

Борисовите депутати вече дни наред се възмущават от отказа на останалите формации да седнат и да говорят. Никой нищо не казвал, а това създавало предпоставки за задкулисни договорки между останалите. ГЕРБ искали всичко да се случи открито и били възмутени от повсеместното мълчание - никой не казвал какво реално ще прави. От парламентарната трибуна това чухме и днес от Тома Биков, а новата опорка “не може да се управлява само със заклинания” циркулира вече дни наред. 

 

Като първа политическа сила от ГЕРБ взеха мандата за съставяне на кабинет от президента Румен Радев, часове след като проектоправителството бе представено от премиера в оставка Борисов на “болничен брифинг”. Според официалните заявки на останалите формации в 45-тия парламент правителство на ГЕРБ няма да срещне подкрепа. След официално запитване към “Демократична България” от формацията на Христо Иванов изпратиха и официален отказ, а такъв има и от “Има такъв народ”. 

 

Сиреч - ясно е, че мандатът трябва да бъде върнат, защото ГЕРБ са в задънена улица. Защо това ще се случи чак утре (евентуално) не е ясно, особено предвид обещанието на ГЕРБ, че няма да бави излишно процедурата. 

 

“Направихме сериозен, открит опит да призовем партиите, с които имахме намерение да говорим за съставяне на кабинет. За съжаление, както вчера, така и днес "Има такъв народ" отказа да води разговори с мотива, че предизборните им ангажименти не включват диалог с партиите на статуквото, заяви номинираният за премиер Митов пред журналисти. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2954 |22.04.2021 Свиленски: Много е лесно ДПС да говорят, че са против ГЕРБ, но 4 години ги подкрепяха . 15| 3262 |22.04.2021 ИТН отказа разговори с ГЕРБ за пректокабинета им. Тома Биков: Вероятно днес връщаме мандата . 10| 3620 |22.04.2021 ГЕРБ-СДС търсят помощ от партията на Слави Трифонов за проектокабинета ”Митов” . 9| 4427 |21.04.2021 Проектоминистър на ГЕРБ с дъжд от чисто новите опорки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads