Реклама / Ads
26| 4451 |02.08.2021 НОВИНИ

Христо Иванов: Не се чувствам обиден от думите на Слави Трифонов

.
Христо Иванов
Не се чувствам обиден от думите на Слави Трифонов. Не сме в тази работа, за да се чувстваме персонално засегнати. Дадох отговор на твърденията, които бяха отправени. Ние наши представители за кабинета не излъчваме и не предлагаме. Ние предлагаме формула за работещ кабинет. Обещахме на хората промяна. Тя може да се осъществи от борбени и решителни хора. Въобще не е ставало въпрос да предлагаме министри. Нито сме го правили, нито ще го правим занапред.
 

Това коментира в кулоарите на парламента съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов по повод вчерашната Facebook изява на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

 

"Демократична България" искат постове, въпреки че твърдят обратното. Искат да се говори за политики, намерения. Но искат постове. Николай Василев има общо със старото, има опит. Предлагаме ново лице - Пламен Николов, той нямал опит. Цялото им поведение е такова. Но ги превръщаме в по-важни отколкото са. Те си имат своето присъствие. На база на това имат и възможността да взимат определени решения. Или ще го подкрепят, или не. И ще носят своите последствия", закани се Трифонов.

 

"Получихме писмото от "Има такъв народ" и им благодарим. Нагласата е да участваме в тази среща. Нещата продължават по техническия ред, както са зададени по Конституция, по правилника на парламента и политическата логика", поясни Христо Иванов.

 

"Срещата се инициира от колегите от ИТН. Не мога да кажа какво да очаквам, защото получихме само едно кратко писмо. Не знам ще разговаряме ли за министрите, ще ги видим ли, ще бъдат ли представени. Очаквам да видя някаква ориентация и пътна карта, да се предостави информация как си представят политическия диалог занапред. Нека да е ясно едно - мандатоносителите са ИТН. Те носят отговорността и трябва да я поемат. Ние сме добронамерени и ако искат нашата подкрепа, ще разговаряме, но отговорността си остава тяхна", категоричен бе Иванов.

 

"Към всички министри трябва да има изисквания. Министър-председателят трябва да бъде силен човек. Той не е просто някакъв бушон – трябва да бъде лидер. Очевидно министерството на финансите е важно, всички министерства са важни. Ще се отнасяме с уважение към професионалната кариера на всеки предложен. Топката е в полето на "Има такъв народ". Ще дадем пълната си оценка, след като колективните ни органи вземат решение. Кандидатите трябва да се ползват с уважение. Това не означава обаче, че ще бъдем безкритични към високите постове, за които те са номинирани. Ще настояваме за един уважителен процес, който да е фокусиран върху политическите отговорности", коментира още Иванов.

 

"Ние ще настояваме за ясен ангажимент. Дали този ангажимент ще се казва политически меморандум, програма, документ, както искате го наречете – няма никакво значение. Аз искам да има такъв ангажимент, за да мога да кажа на моите избиратели за какво съм гласувал и какво съм подкрепил. Благодарихме за поканата на БСП за разговори, но отложихме предложението, защото първо трябва да видим какво точно се случва", завърши Христо Иванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 25441 |02.08.2021 Политологът Христо Панчугов: Трифонов не е човек, който да иска да говори с когото и да е . 106| 6059 |02.08.2021 Христо Иванов: Който твърди, че ДБ е искала парчета от баницата, лъже . 6| 3751 |01.08.2021 Христо Проданов: БСП се бори за смяна на модела, при който всичко в България зависи от един човек . 25| 4949 |01.08.2021 Христо Иванов: Не се работи с политика на свършените факти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads