Реклама / Ads
13| 4154 |03.08.2021 НОВИНИ

Без Христо Иванов и ген. Атанасов започна срещата на ДБ и ”Има такъв народ”

.
Владислав Панев, Цецка Бачкова Източник: БГНЕС
Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов решиха да не присъстват на срещата с ”Има такъв народ”, на която ще бъдат представени имената, които влизат в състава на предложението на ИТН за кабинет. Отсъствието на Иванов и Атанасов идва на фона на напрежението между двете формации през послдната седмица.
 

На среща с "Има такъв народ" в парламента са Владислав Панев и Цецка Бачкова.

 

Много е възможно това да е ясен знак, че обединението няма да даде подкрепата си за правителството на "Има такъв народ".

 

ФрогНюз припомня, че в сряда Христо Иванов прочете декларация от парламентарната трибуна, в която заяви, че подкрепа от страна на "Демократична България" за бъдещ кабинет ще има срещу внимателно подбран кабинет от личности, които привличат доверие. Посочи, че формацията не предлага номинации, но спомена имената на трима министри от служебното правителство - Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков. Ден по-късно на трибуната излезе Тошко Йорданов, който нападна икономическия екип в служебното правителство. Йорданов видя желание за намеса по отношение състава на бъдещия кабинет и така напрежението започна да расте с всяка изминала минута. В крайна сметка Йорданов посочи, че "Има такъв народ" остават отворени за преговори, а топката е в полето на "Демократична България".

 

В петък стана ясна кандидатурата на премиера - Пламен Николов, а критиките по негов адрес не закъсняха.

 

В неделя във видео интервю, публикувано във Facebook Слави Трифонов заяви, че “Демократична България” иска постове, въпреки че твърди обратното. Трифонов се обърна и доста остро към Христо Иванов. Освен това посочи, че формацията е четвърта политическа сила и според шоумена и лидер на ИТН няма право на подобни претенции.

Последва реакция и от Христо Иванов, който заяви, че твърденията за кадруване са пълни лъжи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3192 |03.08.2021 Христо Панчугов: Ако ще превръщаме политиката в риалити, трябва да сме готови за последиците . 13| 3818 |03.08.2021 Проф. Ива Христова: Ще имаме по 1000 заразени до края на август, преобладава ”Делта” варианта . 13| 3702 |02.08.2021 Иван Иванов: БСП е основната причина за падането на ГЕРБ от власт . 26| 4456 |02.08.2021 Христо Иванов: Не се чувствам обиден от думите на Слави Трифонов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads