Реклама / Ads
3| 4209 |19.04.2021 ПОЛИТИКА

Христо Проданов: Липсата на разговори е проблемът при съставянето на правителство

.
Христо Проданов Източник: стопкадър, bTV
Липсата на разговори между политическите сили е проблемът в съставянето на правителство. Това смята Христо Проданов от „БСП за България“.
 

„Висящ е въпросът с мнозинството и с неясната позиция на втората партия за това дали ще се опита да състави правителство. Очевидно е, че тя е партията, около която може да се състави някакво мнозинство, което да е против ГЕРБ и досегашното управление“, коментира той в предаването „Лице в лице“ по bTV.

 

„Нямаме досега проведени разговори с „Има такъв народ“. Казали сме, че сме склонни на такива, но нямаме покана от тяхна страна. Не възнамеряваме да се молим на никого. Ако сметнат, че чрез нашата подкрепа могат да направят правителство, естествено следвайки и съобразявайки се с политиките на БСП, бихме ги подкрепили“, повтори Проданов.

 

Според него в политиката всичко е въпрос на разговори.

 

„Ние държим тези разговори да бъдат открити, пред обществото. В тази безпрецедентна здравна и последващата след нея икономическа криза, незабавно трябва да бъдат предприети мерки, за да може наистина държавата да тръгне в правилна посока. За това обаче е необходимо веднага да се направи ревизия на финансовото състояние на държавата, защото всяка една мярка струва определени средства“, отчете той.

 

Христо Проданов поясни, че при служебно правителство няма кой да направи актуализация на бюджета.

 

„Еуфорията от изборите вече трябва да отминава. Време е за важни и разумни политически решения. Това очакват от нас българските граждани. В първия ден от работата на народните представители най-важното беше в коя сграда ще заставаме. Това ли е въпросът, който стои пред обществото? Вторият ден беше някакво наддаване между различните политически сили. Така че ние призоваваме за разум. Очаквайте от БСП да е гласът на разума в това Народно събрание, докато то съществува“, категоричен бе депутатът от левицата.  

 

„Не слушайте кой-какво говори, гледайте кой-какво прави. Ако имаш много приоритети, това значи, че нямаш нито един“, обърна се Проданов към водещата Цветанка Ризова и даде за пример проверката на БСП на „Автомагистрали“.

 

„За да има някакви резултати, трябва да има ново правителство, което да не е подчинено на ГЕРБ. Тогава пътната агенция няма къде да отиде – ще даде това разрешение. Ние ще помогнем, ако трябва, и с лабораториите, защото имаме разговори с европейски такива. Те ще дойдат, ще направят изследвания и ще стане ясно, че се е крало от там“, каза още Христо Проданов.

 

Той припомни, че и БСП е била партия от протеста.

 

„Защо наричаме другите „партиите на протеста“, като изключваме Българската социалистическа партия от тази група?“, попита с неразбиране депутатът.

 

Що се отнася до това дали подкрепата за Радев и Йотова не е закъсняла, Проданов контрира:

 

„Това, че ние не подкрепяме президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова беше някаква фалшиво насаждана теза“. По думите му заявената след изборите подкрепа е последователно решение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5505 |11.04.2021 Иво Христов: Натрапвано деление на ”интелектуалци” и ”чалгари” идва да замести овехтялото вече деление на комунисти и антикомунисти. Разделен народ се управлява по-лесно . 23| 5880 |22.02.2021 Христо Иванов: Доган отново цоца студен резерв и му е кефлийско . 12| 4553 |14.02.2021 Христо Проданов: Само БСП може да отстрани ГЕРБ от управлението . 65| 9372 |08.02.2021 Христо Иванов: Тръгваме на избори с цел да отстраним ГЕРБ, ДПС, Пеевски и Доган от властта /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads