Реклама / Ads
11| 10935 |29.05.2019 ПОЛИТИКА

Илиан Василев: В момента корабът се носи без кормчия, страшно е

.
Илиан Василев
Степента на арогантност на Пеевски трудно може да мине в по-висока скала. Това е човекът, който разпределя парите. Човекът, който стои зад изборните технологии. Човек удобен. Позволява на други герои да си реализират своите планове.
 

Никога не е съществувало хипотеза Пеевски в Брюксел. Този човек обича задкулисието. Отива там и е сам. Няма охрани, НСО. Той никога не е имал предвид да ходи в ЕП. Това каза Илиан Василев пред „Честно казано с Люба Кулезич“.

 

Много го надценяваме Пеевски. Той реализира схема, когато навремето тръгна от Мултигруп-да контролира държавата, докато си във власт и извън нея. Борисов реализира мечтата си да остане на власт. Договаряше се с всеки. Затова даде ТЕЦ-Варна на Доган. Той трябва да наследи нещо. Да не мислите че богатството на Пеевски е за него?!  Сега хората се открехнаха за преференции. Разбраха, че схемата е по-сложна. Когато имаш преференция в едно село, става ясно, че този глас е купен.  За първи път се разбира за какво става дума с преференциите. Слави има много кусури, но за електронното гласуване имаше кауза.  Крайно време е да разберем че промяната не е нещо внезапно, а нещо, за което трябва да се работи.

 

Тези които най-много са спечелили, в перспектива те имат най-много какво да губят. Ако не беше Бойко с камера в колата, те нямаше да спечелят тези избори.  Излизат Райчев и Кънчо Стойчев и казват, че БСП водят пред ГЕРБ. Ако си бяха нормално и почтено, сега нямаше да се чувстват така. В момента започват да гърбят мини една след друга. В енергетиката няма място за бързи решения. Топлофикация е издънена. Не се знае какво правим през отоплителния сезон. Дошли сме до състояние,  при което БСП н може да бъде алтернатива.

 

Нови версии за алтернатива трудно ще изплува. Промяната при всички положения излиза извън технология на малцинствените партии. В момента корабът се носи без кормчия. Борисов дава усещане, че той ще реши. Не може, той също е смъртен и не може да реши всички проблеми. Страшно е. Нямат полезни ходове. Скандалите загубиха тяга, в момента, в който БСП започна да ги използва. Сега скандалите пак започват. Голямата отговорност на хората, които искат реформи е да сменят чипа, да разберат, че с 5-6 процента нищо не могат да променят. Борисов има адекватни ситуации, той нюха ситуациите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7008 |14.11.2018 Илиян Василев: Майките ще обърнат статуквото . 9| 13685 |05.11.2018 Илиан Василев: Представяте ли си Манолова срещу Горанов на следващи избори . 5| 9808 |03.11.2018 Андрей Райчев: В момента Борисов си мисли за нов съюзник . 20| 14787 |01.06.2018 Илиян Василев: Договорките от Москва започват да излизат наяве

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads