Реклама / Ads
11| 5023 |08.05.2023 ПОЛИТИКА

Илиян Василев: Росен Христов с поредните изцепки в Народното събрание

.
Източник: личен архив
Росен Христов с поредните изцепки в Народното събрание. България искала Булгартрансгаз и ЕСО да останат в рамките на БЕХ. Както се видя от примера с Гърция, това че могат да бъдат приватизирани, по никакъв начин, не влияе на оперативната им способност.
 

Истината е, че Булгартранс и ЕСО са касичка на политиците, и тъй като се нагълтаха с кредити за реализация на всякаква "мега" проекти, сега без БЕХ ще потънат. За ЕСО нещата тепърва ще се влошават, защото Христов обещава ударно да се изграждат ВЕИ в следващите три години, но не каза как точно ще ги пренаса и балансира.

 

Най-много да нанесат термоядрен удар на енергетиката - ВЕИтата струват пари и те трябва да се изплащат. Пример - ако вкарате още толкова ВЕИ в системата, при потребление от 3000 МВт трябва да изключите АЕЦа. А неговият пуск е над 12 часа - и като залезе слънцето - ще има да се уповавате на месечината и ще товарите ТЕЦ до дупка - като себестойността на произведената енергия ще бъде рекордна /именно за покрие и разходите за времето в което тя е била на стандбай/.


Цената на соларната енергия не е на изхода на соларната инсталация, там нещата са цветя и рози, а в системните разходите за цялата енергия до крайния потребител. инвестиции в генериращи и балансиращи мощности, преносни мощности, последната миля инвестиции, търговия и т.н.


Само предупреждавам - ако бъде даден юруш само за да "усвоят" едни тарикати парите от ПВУ за ВЕИ смятайте, без да се отчете капацитета на енергосистемата да "усвои и интегрира" новите мощности ни чака Армагедон.


Лошото е, че в политическата представителност в НС "усвоителите" имат решаващо мнозинство. Достатъчно е да видите колко от депутатите участват или имат ползи от ВЕИ.


Работата е по Борисов - след мен и потоп - и всички ще паднем в пропастта.

 

Илиян Василев, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4134 |03.05.2023 Асен Василев: Направихме всичко, което ГЕРБ поискаха от нас. Време е да вземат решение . 25| 4629 |19.04.2023 Росен Желязков е новият председател на Народното събрание /видео/ . 27| 7872 |18.04.2023 Кой е Росен Желязков, договорен за шеф на парламента? . 17| 8809 |10.02.2023 Илиян Василев: Крайно време е Румен Радев да бъде третиран като заплаха за националната сигурност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads