Реклама / Ads
3| 3141 |06.03.2024 ПОЛИТИКА

"Искрено се надявам тази мъка днес да приключи". Политическите настроения преди ротацията в сглобката

.
Източник: БГНЕС
Народното събрание обсъжда оставката на министър-председателя акад. Николай Денков. Той подаде оставка вчера, ден преди да се навършат 9-те месеца управление на кабинета.
 

На влизане в сградата в парламента председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов коментира, че партньорството между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ изобщо не е трябвало да започва.

 

"Това е партньорство, от което единият партньор забравя, че го използват по всякакъв план - емоционален, физически, морален, сексуален. Искрено се надявам тази мъка днес да приключи по принцип. Най-добре е да има избори, хората да пренаредят резултата. Това в момента е унизителна работа. Сега да видим след този ултиматум на ГЕРБ колко са склонни на самоунижение ПП-ДБ, на мен ще ми е забавно да наблюдавам дали ще бъдат склонни да се самоунижат", допълни още той", каза той.







“Сега е ход на ГЕРБ”, каза Венко Сабрутев, ПП-ДБ на влизане в НС пред медиите.

 

“Ние изпълнихме всичко, което трябваше”, добави той.

 

“Не виждам вратичка за БСП, през която да влезе в управлението”, коментира депутатът от социалистическата партия Георги Гьоков.

 

Според него ще има успешна ротация, а не избори, защото по думите му има много какво да губят партиите в сглобката

“Но е по-добре за България да има избори”, категоричен е Гьоков.





Припомняме, че след като оставката на Денков бъде гласувана от парламента, за което няма срок, на ход е президентът, който трябва да проведе консултации с всички парламентарно представени партии и да връчи мандат на най-голямата политическа сила в 49-ия парламент - ГЕРБ-СДС.

 

Ротацията на премиерите обаче остава под въпрос. Предстоят преговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, като от ГЕРБ сложиха на масата споразумение за управление до края на мандата на това Народно събрание и механизъм за взимане на решения.

 

От ПП-ДБ заявиха, че ще се отзоват, а с оставката си Николай Денков заяви, че отправя още една покана за преговори.

И след гласуване на оставката на правителството кабинетът ще продължи да работи, докато бъде избран нов.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3485 |06.03.2024 Без "против" и "въздържал се: Народните представители приеха оставката на премиера Николай Денков . 2| 6233 |05.03.2024 Politico: Нов шпионски скандал, че Русия е използвала сръбски агент, за да проникне в ЕС . 6| 5796 |03.03.2024 Димитър Вацов: Разпадането на правителството ще бъде бавено, докато не стартира проектът на Радев . 4| 3606 |03.03.2024 Емил Соколов: Тъжна картинка - да имаш такава богата история, а накрая на Шипка да викаш: "Благодаря, братушки!!!"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads