Реклама / Ads
47| 7843 |19.06.2011 ПОЛИТИКА

Кадиев президент! - предлага Данаилов на Първанов

.
Георги Кадиев е съгласен с идеята на Ламбо и вече си е уговорил среща с Георги Първанов. От БСП са изумени защо общинарят прескача партийния си лидер Сергей Станишев и отива да се съвещава в "Дондуков" 2 при президента, който официално скъса със "столетницата".
 

Гергана Алексова от БСП днес хвърли бомбата, че БСП се нуждае от кандидат за президент като Кадиев - млад, енергичен и борбен. Председателката на Младежкото обединение на партията в София, разказа пред К2 за среща на Стефан Данаилов с младите социалисти, на която той предложил именно настоящия кандидат-кмет Кадиев за президент на "левицата".

„Г-н Данаилов ни разкри мотивите за решението си да го предложи на свое място". Актьорът споделил, че и той имало какво още да даде на столетницата, но не и като президент. „Тази среща е записана на видео и тези думи ги има", потвърди и медийният секретар на младежката организация Симеон Славчев, който е правил и съхранява записа.Той увери, че няма възможност лентата да изчезне. Славчев допълни, че Данаилов е безспорна величина в социалистическата партия, но няма как той да бъде формална номинация по уставните норми, след като сам не желае. Славчев сподели, че би показал записа пред медиите единствено, след като получи съгласие от Ламбо.

Георги Кадиев пък отговори, че ще потърси мнението на настоящия президент по случая, което прозвуча странно. По пътя на логиката общинският съветник би трябвало да се засили към "Позитано" 20 и да потърси лидера на БСП Станишев. Припомняме, че между двамата имаше вражда, която на последния конгрес демонстрираха, че е стара и са забравили старите дразги, което очевидно не е така. Кадиев подчерта, че по този начин ще потвърди идеята за приемствеността в политиката. Той дори обяви, че вече е подал заявка за среща с Първанов. По думите му, ако ако бъде номиниран за президентския пост от БСП, ясно ще определи своя фаворит за кандидат-кмет на София,: „Бих настоявал да е млад човек, символ на новото поколение в БСП".

Представителите на младежката организация обявиха, че застават кандидатурата на Георги Кадиев. Те си обясняват враждебната реакция на лобита в БСП срещу номинацията на Кадиев с изненадата, която предизвиква и мислят, че „участието му в кампания по-скоро би помогнало на партията."

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 5830 |17.05.2011 Св. Малинов: Аз ще съм кандидатът за президент! . 21| 7583 |27.04.2011 Г. Кадиев: БСП да изведе кандидат-президент от своите редици . 75| 5495 |05.04.2011 Станишев: Само не и ГЕРБер за президент! . 36| 10029 |06.02.2011 Да си купиш Президент!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads