Реклама / Ads
2| 8040 |21.02.2023 ПОЛИТИКА

Какво пишат медиите в Полша за посещението на Байдън?

.
Източник: стопккадър
Полските лидери определят посещението на президента на САЩ Джо Байдън във Варшава като сигнал, че свободният свят не е съгласен с налагането на военна агресия и сила като начин за практикуване на международна политика, става ясно от публикации в местните медии.
 

Ето какво се казва и в официалния сайт на президентсвото в Полша:

 

Посещението на президента на САЩ в Полша е много важно за нас. Това е знак за гаранция за сигурност, каза президентът Анджей Дуда.

 

Разговорите с Джо Байдън ще бъдат свързани със засилването на американското присъствие в Полша, както и за сътрудничеството между Полша и Съединените щати.

 

Според Анджей Дуда речта на Джо Байдън във Варшава ще бъде отговор на реториката на Владимир Путин.

 

– Мисля, че президентът ще изнесе много важна реч във Варшава, която голяма част от света, ако не и целият, очаква.

 

Анджей Дуда посочи, че самото присъствие на американския лидер в Полша е много ясен знак за укрепване и разширяване на американския чадър и над Полша.


Той изтъкна, че САЩ, които са най-голямата сила в света и имат най-силната и изпитана в битки армия, са гаранция за сигурност.

 

Със сигурност бихме искали да затегнем и засилим това сътрудничество. Ще говорим и за решенията на предстоящата среща на върха на НАТО, каза още Анджей Дуда.

 

 

Най-важното място в Полша в момента е хотел Marriott, където президентът на САЩ Джо Байдън е отседнал, пише RMF FM.

 

Това е най-сигурният хотел в страната, а може би и в света. На място можете да видите много служби - от полицията, през държавната охрана, до агентите на американските тайни служби, т.е. строгата охрана на президента на САЩ. Хотелът е ограден от всяка страна с бариери. Пред входа има и огромна шатра, където службите проверяват всеки влизащ гост, информира журналистката на RMF FM Анна Закжевска.

 

През цялото време във Варшава дежурят хиляди полицаи.

 

Официалното посещение на Джо Байдън в Полша ще продължи от 21 до 22 февруари, предава tvn24 медия.

 

Второто посещение на Байдън в Полша беше насрочено точно преди първата годишнина от избухването на войната в Украйна, затова се очаква той да изнесе важна реч в Кралския замък. Това е посещение, пълно с изненади и изненади, допълва медията.

 

Байдън посещава страната ни за втори път за по-малко от година, съобщава iPL. Американският лидер ще се срещне с президента на Полша Анджей Дуда, ще изнесе реч в аркадите на Кралския замък, а също така ще участва в срещата на върха на деветимата в Букурещ, страните от източния фланг на НАТО.

 

Ние сме много положително изненадани. Движението в центъра на града е незначително. Виждате, че шофьорите избягват центъра на града. Това ще окаже огромно влияние върху безопасността на президентската колона, каза говорител на началника на варшавската полиция, Силвестър Марчак.


Все още ви препоръчваме да използвате градския транспорт и да следите съобщенията на сайта на градската и столичната полиция - добави говорителят.


Джо Байдън изненада положително и се доказа като световен лидер, който защитава Украйна от руската агресия, каза заместник-председателят на Сейма и лидер на партията "Право и справедливост" Ришард Терлецки.

 

Влакът, в който Джо Байдън пътува от Украйна до Полша, е модернизиран от завода Pesa от Бидгошч, пише още изданието.

 

В друга медия попадаме на заглавието - Политолог: Полша се превръща в ключов играч

 

Полша се превърна в ключов играч при оформянето на изхода от войната в Украйна, а също така е водеща европейска страна, когато става дума за въоръжение, каза американският политолог Андрю Михта пред PAP, оценявайки посещението на президента на САЩ Джо Байдън в Полша.

 

Мисля, че американците показаха на руснаците какво могат, до каква степен са в състояние да подкрепят Украйна, това е много важно събитие - каза политикът от PiS за срещата между Джо Байдън и Володимир Зеленски.

 

Превод и редакция Констанца Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 6829 |08.01.2023 Христо Иванов: Трябва да има някакво договаряне между ПП и ГЕРБ . 13| 24029 |03.01.2023 Шпионин разкри какво е подтикнало Путин за войната в Украйна . 0| 23035 |23.08.2022 Какво се случва с парите на ”Възраждане”: Елена Гунчева и други бивши партийци разкриват детайли . 0| 7365 |31.05.2022 Експертът Юрий Федоров: ”Партията на войната” в Кремъл смята, че ”специалната операция” е провал. Какво предлага в замяна?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads