Реклама / Ads
7| 8090 |21.09.2017 ПОЛИТИКА

Какво става? Борисов започна да изпълнява предизборните обещания на БСП

.
Руските медии вчера широко отразиха изявлението на премиера Бойко Борисов, че още с поемане на председателството на съвета на ЕС България ще поиска отмяна на санкциите срещу олигарси, свързани с Владимир Путин и техните компании.
 
Коментарите бяха повече от ласкателни и признателни за думите на българския премиер и няма как да е иначе, при условие, че това е голямото желание на Москва-санкциите да отпаднат.С това свое изявление обаче Борисов на практика премина към изпълнение на едно от основните предизборни обещания на БСП, показват фактите.

"Външната политика ще е ориентирана за подобряване и развитие на ване и развитие отношенията с Русия, в това число предприемане на конкретни инициативи и стъпки, в конкретни инициативи и стъпки сътрудничество с другите страни-членки, за отпадане на санкциите на Европейския съюз спрямо Русия. санкциите на Европейския съюз спрямо Русия", това се казва в предизборната платформа на социалистите за последните парламентарни избори.

"Отношенията ни с Русия се развиват при съблюдаване на националния ни интерес, както и на принципите на единната ни политика със страните членки на ЕС и НАТО.
Двустранните контакти в сферата на сигурността са ограничени в съответствие с решението за преустановяване на практическото гражданско и военно сътрудничество с Русия, взето на срещата на министрите на външните работи на НАТО на 1 април 2015 г. В средносрочен план българо-руското сътрудничество зависи от преодоляване на
напрежението между ЕС, НАТО и Русия, заради кризата в Украйна", твърдят в предизборната програма на ГЕРБ.

Както се вижда, нито дума за отмяна на санкциите не са сложили хората на Борисов в обещанията си. Което обяснява и защо бяха подкрепени от немалко българи, разтревожени от бомбастичните и доста русофилски изказвания на Корнелия Нинова.

Оказа се обаче, че ГЕРБ са излъгали избирателите си и сега мислят както социалистите. Този извод се налага и от други социалистически идеали като "повече държава", прилагани от Борисов в практиката му на премиер. Какво друго освен социализъм в действие е обявеното от министъра на икономиката в кабинета Караниколов решение за "национализиране" на частните "Дунарит" и "Емко".

След като обяви, че не е искал избирането на Цецка Цачева за президент и формално е подарил победата на Румен Радев, сега Борисов отново се подигра с избирателите си и  като премиер започна да изпълнява обещанията от програмата на БСП. Да не вървим към сливане на ГЕРБ и социалистите в една партия?

Георги Александров, Фрогнюз
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6851 |21.09.2017 Започнаха промените в ББР, Стоян Мавродиев стана директор . 3| 5530 |20.09.2017 Валери Симеонов: Нямаме диалог с Борисов, има търкания в коалицията . 2| 4281 |20.09.2017 ДАНС ще може да проверява за пране на пари Радев и Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads