Реклама / Ads
10| 3796 |24.02.2023 НОВИНИ

Борисов и Нинова за годишнината от войната - лицемерие и слугинаж?

.
Бойко Борисов, Корнелия Нинова
За нас целта трябва да е мир, а не война, пише Нинова. ”Не може да повярваме докъде е способен да стигне диктатор като Путин в стремежа си към разруха. Сега пред България няма друг избор освен да застане от правилната страна на историята'', споделя Бойко Борисов.
 

Опустошителна, братоубийствена война с тежки последици за целия свят – в областта на енергийната сигурност, икономиката, инфлацията, бедността и доходите на хората.” Това заяви председателят на ''БСП за България'' Корнелия Нинова по повод навършването на една година от руската инвазия в Украйна.


„Позицията на БСП е последователна и ясна: ненамеса на България, запазване на неутралитет, хуманитарна помощ за бягащите от войната, за майки с деца, но непредоставяне на оръжия и търсене на дипломатически изход”, поясни още тя. (Нинова не споменава и дума за това, кой е агресорът, кой започна войната и какво означава "търсене на дипломатически изход" при положение, че руската армия продължава да избива хора в Украйна, да разрешава и опожарява градове и села.)


''Наблюдавайки събитията от последните дни, изглежда, че конфликтът се задълбочава'', уточни председателят на БСП. (Вероятно има предвид, че частната армия от наемници "Вагнер", финансирана от личния приятел на Путин - олигархът Пригожин продължава да мародерства на украинска земя...)


„За нас пътят е прекратяване на военните действия, преговори по дипломатически път и установяване на траен мир. България може дори да бъде инициатор на такава политика, ако имаме повече самочувствие и характер – за нас целта е мир, а не война”, категорична беше Нинова. (Вероятно идеята е Нинова да хване първия самолет за Москва, да се яви на килимчето при Путин и да му сведе съображениута на БСП по въпроса за войната и мира...)


''Днес се навършва една година от началото на абсолютното безумие в най-новата история на Европа - нападението на Русия над Украйна.

 

Ако до преди 12 месеца цивилизованият западен свят не вярваше, че е възможна война на територията на Стария континент, то днес не можем да повярваме докъде е способен да стигне един диктатор като Путин, в стремежа си към разруха.''Това написа председателят на ГЕРБ Бойко Борисов във Фейсбук.

 

''Още в началото на руската агресия, ние от ГЕРБ бяхме първите, които поискахме предоставяне на 100% всеобхватна помощ за Украйна, включително и военна. Въпреки активната съпротива на тогавашното боязливо и нерешително редовно правителство на Кирил Петков, нашата парламентарна група успя да изработи и приеме законопроект, с който да задължи Министерския съвет да предостави военна и военно-техническа помощ на Украйна, която вече е факт'', добави още той. (Борисов явно е жертва на амнезия. Той е забравил, че лично рапортуваше на Путин за строителството на Русти/Турски поток, който той плати с български 3 милиарда. Това даде един от козовете на руския диктетор за започне войната срещу Украйна. Борисов днес се прави на разсеян, но хората не са идиоти и помнят как подтичваше след Путин...)

 

''Сега пред България няма друг избор освен да застане от правилната страна на историята. Събитията, които се случват на едва 400 км. от границите ни са добър повод да се замислим какво представляват категории като сигурност и стабилност, които в дни на просперитет приемаме за даденост, но една бърза „промяна” е в състояние да разруши за дни. България трябва да продължи да помага на приятелска Украйна. Българите трябва да помогнем на България.'', категоричен беше председателят на ГЕРБ. (Дали Борисов вярва, че е убедителен пред разсъждаващите българи и останалия свят? Лицемерието му е пословично: до вчера слуга на Путин, днес - пръв евроатлантик...)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3449 |23.02.2023 Зеленски за годишнината на войната: Русия избра пътя на убиеца, Украйна не се огъна и ще победи . 2| 3038 |23.02.2023 Гутериш: Годишнината от войната в Украйна е мрачен етап за международната общност . 3| 3779 |20.02.2023 Теодора Пеева: Гешев върши идеална работа на Борисов . 7| 3946 |20.02.2023 Георги Ганев: Годишнината от войната в Украйна показва невежеството и липсата на морал на Путин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads