Реклама / Ads
0| 4484 |28.02.2022 НОВИНИ

Нинова: Без оръжие за Украйна, би било включване във войната. Без санкции за Русия!

.
Корнелия Нинова
За нас от БСП случващото се в Украйна е война и настояваме за спиране на военните действия и преминаване към мирни преговори. Ние сме против санкциите срещу Русия, защото те не са ефективни. От тези санкции ще пострадат икономиката, енергетиката и българският народ. Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията
 

Като основни приоритети в тази ситуация Нинова открои оказването на помощ на бежанците от Украйна и гарантирането на сигурност за българските граждани.

Направили сме преглед на резервите, имаме зърно за две години напред, складовете са пълни, правителството си върши работи, увери вицепремиерът пред bTV.

 

Нинова още веднъж подчерта, че нито едно оръжие не е било изнесено от България за Украйна и изказа мнение, че така трябва да остане.

 

Смятам, че не трябва да изнасяме българско оръжие за Украйна, защото това би било директно включване на България във войната. Тя уточни обаче, че ако българското правителство все пак реши да предостави оръжие за Украйна, тогава министрите от квотата на БСП в кабинета ще гласуват против или въздържали се.

 

Преди две-три седмици Стефан Янев внесе предложение в МС да бъдат допускани войски от други натовски държави. Тогава четиримата министри от БСП гласувахме въздържали се. До този момент българският парламент е взел едно решение за хуманитарна помощ и смятам, че така трябва да остане, заяви отново Корнелия Нинова.


,,Да, имаме различия, но нашите партньори ги уважават. В този момент падането на правителството би било безкрайно безотговорно за България'', допълни още тя.


В заключение посочи, че снощи премиерът Петков ѝ се обадил, за да я информира, че ще поиска оставката на Стефан Янев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3218 |28.02.2022 Шарл Мишел: ЕС обсъжда членството на Украйна, Путин е геополитически терорист . 0| 7514 |28.02.2022 С фалш заливаме трагедията в Украйна, възхитени от Путин . 0| 2959 |28.02.2022 Гореща точка: Украйна, ден 5: Експлозии в Киев и Харков, ударен е блок в Чернигов . 0| 3179 |26.02.2022 Спешни мерки за бизнеса заради войната в Украйна, поискаха работодатели у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads