Реклама / Ads
17| 11321 |27.08.2020 ПОЛИТИКА

Капка Тодорова: Кой е жертвата - Дани К. или всички ние?

.
Капка Тодорова
Дали е неудобно да се нарича Барни Ръбъл Барни Ръбъл? Излагат ли се хората, като го правят? Един вид насилници ли са? Не знам. Обаче знам, че този министър:
 

1. Провали опитите да се наложи възможност за търсене на отговорност от главния прокурор. Така главният прокурор си остана политическа фигура тип абсолютен монарх - той може всичко, отговорност не носи.


2. Написа нов проект за конституция, в която иска да се даде законодателна власт на прокурорите. ???


3. Махна преамбюла на Валери Петров от сегашната конституция. Заменяме Валери Петров с Дани ъ...Кирилов? Еми не.


4. Включи се в кампания срещу българските съдии в Страсбург, след като Съдът за правата на човека напомни, че вече девет години очаква България да изпълни присъдата по случая "Колеви". Случаят "Колеви" е за застреляния прокурор Николай Колев и подозренията, че в в убийството е замесен дори тогавашния главен прокурор Филчев. Страсбург попита защо никой не е разпитвал нито Филчев и посочи, че вероятно се дължи на това, че всеки висшестоящ прокурор може да отмени заповед за разпит на следовател. Филчев беше гост на прокуррорския конгрес оня ден. Дани К също.


5. Пак Дани К. наруши всякакви правила и без каквито и да е обяснения отмени резултатите от жребия за избор на неправителствена организация за член на новия Граждански съвет към механизма за контрол на съдебната система. Причината е, че жребият посочи Български институт за правни инициативи, пък те са опозиция на управляващите.


6. Всички смешки с белия хакер, джуркането, ваденето и обръщането на файла и оня ден доста нелепото и тревожно за човек от изпълнителната власт изказване, че следи 250 члена на опозиционна партия са само допълнение.


Така че Барни е даже доста симпатично, Данаил Кирилов изобщо не е безобидна фигура и е в основата на превръщането на България в прокурорска държава. Та излагат ли се хората и кой е жертвата - Дани К. или всички ние?

 

Facebook, журналистът Капка Тодорова




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 8552 |26.08.2020 Асен Агов: Необходима е промяна на Конституцията, но не по този начин . 46| 13276 |25.08.2020 Управляващи в Германия подкрепиха протестите срещу Борисов и Гешев . 17| 10068 |25.08.2020 Висшият адвокатски съвет направи на пух и прах предложенията на ГЕРБ за промени в Конституцията . 7| 10998 |25.08.2020 Само във Фрог: ДКСИ препъва съветника на президента, в опит да обжалва пред съда отнетия му достъп до секретна информация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads