Реклама / Ads
21| 8443 |20.01.2011 ПОЛИТИКА

Касим Дал: Ердоган не пожела да види Доган заради ДС

.
Касим Дал Източник: Булфото
А. Доган грубо не пожелал да чуе подробности за това как е минала срещата; за него няма проблем да предава хората; Доган е най-успешният проект на ДС; ДПС ще има нов лидер, въпреки натиска над структурите от партийната машина, работеща като БКП.
 

Стоя зад всяка своя дума и действие; всичко, което написах, е вярно, обяви по БТВ Касим Дал, който разкритикува остро политиката на ДПС и лидера му Ахмед Доган и беше обвинен за клеветничество и провокация. Уставът на ДПС не се изпълнява, не се свиква ЦС. ЦОБ се посочва от председателя, това е неговият екип. Капката, която препълни чашата, беше ДС. Тогава (след Националната конференция) не бях чел досието на Ахмед Доган, то така ме разтресе, това е толкова долно нещо, такава мръсотия - да клепаш и да донасяш срещу най-близките си. Това е гьонсуратлък, възкликна Дал, който не искал да се връща към това.

Съветвам всеки журналист да отиде да прочете това досие, за да е ясно, призова Дал. Не искам тук да говорим за ДС, написал съм го в писмото си, другото обвинение е, че ДПС е във вътрешна и външна изолация. Да сте чули някой да се е срещал с Доган, особено чуждестранен политик. Никой не иска да сяда на масата с ДПС, даже не ни търсят подкрепата, разграничават се от нас, дори, когато предлагаме подкрепа.

Не се крия и не клеветя. Председателят трябва да се оттегли. Човек като Доган не мога да нарека приятел, бяхме много добри познати и съратници, каза още Дал. Човек като Бисеров да ме обвинява, че клеветя и ме е страх да се появявам в медиите, ме предизвика да се явя, добави той.

Нямам амбиции за лидерство, добави Дал. Знаех, че структурите няма да бъдат правилно информирани и затова написах писмото. Партийната машина оказва натиск върху тях сега, разкри Дал. Вчерашните хора, които тръгнаха по телевизии и радиа, не са ли мъжки секретарки, попита той.

Вече няма кауза, всичко се превърна в далавера и лъжа и използване на каузата за обогатяване на шепа хора, обобщи Дал, който от година и нещо не си бил говорил с Доган. Имам чест и достойнство и затова се отдръпнах. Не съм позволявал да ме използват; аз създадох структурите и познавам един по един всеки човек в Движението, а лидерът превърна всичко това в лъжа.

Много хора ме подкрепят, но партийната машина работи като БКП, каза още Дал, който имал информация, че до късни нощи са звънели на местните ръководства да излизат с декларации в подкрепа на Доган. Аз не съм се родил член на ДПС и на ръководството. За мен са гласували хиляди в региона на Търговище, благодарение има инвестиции там, предстоят и още, има какво да правя; ще помагам на структурите в Търговище, съобщи доскорошният втори в Движението.

Хората трябва да си върнат ДПС, да си отворят очите, призова Дал. Всеки друг, но не Доган ще бъде добре за ДПС. Не се страхувам, заключи Дал.

На срещата с Ердоган бях поканен в последния момент като председател на групата за приятелство между България и Турция. Ръководството на ДПС беше поискало среща и такава имаше в протокола, но Ердоган отказал такава среща заради образа, който се създаде, гафовете и миналото на агента на ДС. Това ми беше заявено на срещата. На другия ден Лютфи Местан поиска да дам информация за срещата, но Доган грубо ме прекъсна, че не желае да слуша подробности за нея, разказа той.

ДПС ще има нов лидер, заключи накрая Касим Дал.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 10356 |16.01.2011 Касим Дал: Доган превърна ДПС в лека жена . 14| 6925 |12.01.2010 ДПС търси нов лидер! Касим Дал? . 3| 5249 |09.11.2007 Всеки пети германец си пожелава обратно стената . 0| 5311 |09.11.2007 Всеки пети германец си пожелава обратно стената

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads