Реклама / Ads
11| 6081 |30.06.2020 ПОЛИТИКА

Кирил Добрев: Кризата изисква силна социална политика

.
Кирил Добрев Източник: БГНЕС
“Време е в БСП да начертаем план за ”България 2030”. Кризата ни показа, че се нуждаем от конкурентоспособна икономика и силна социална политика”. Това каза по време на партийната конференция на социалистите в Горна Оряховица зам.-председателят на БСП Кирил Добрев. Според него най-важната дума през последните месеци и за БСП, и за обществото е консолидация.
 

“Консолидация вътре в БСП, консолидация в ляво и консолидация в обществото. Време е да погледнем напред в бъдещето и да решим най-накрая в каква България искаме да отгледаме своите деца и да остареят нашите родители”, подчерта Кирил Добрев. "Вярвам в консолидацията на БСП и смятам, че с послания към хората от моето поколение, които са малцинство в партията ни, ще можем да я направим по-силна. Вярвам и в консолидацията в ляво, но не с политически генни инженери, които буквално използват БСП като ресурс и гласове”, продължи Кирил Добрев, припомняйки създаването на предизборни коалиции, които са повлияли негативно на резултатите на БСП по места, а в последствие техните инициатори са били част от срещата на леви партии в София, инициирана наскоро именно от БСП. Той допълни, че е готов на диалог и с протегната ръка към всеки с различно мнение, защото “само усилията заедно могат да доведат до успех на левицата на всички избори”. "Кризата, която изненада целия свят, може да се окаже шанс. Шанс да обединим обществото около няколко теми - нов тип икономика и социална политика, ново качество и стандарт на живот, само така можем да запазим децата си тук в България”, категоричен бе зам.-председателят на БСП. Според Добрев думите "солидарност" и "равенство" са изконни за социалистите, като БСП е единствената партия, която защитава социално-слабите и хората на наемния труд. "Не трябва да бъдат пренебрегвани обаче и хората, които се занимават със собствен бизнес, плащат своите данъци и осигуряват работни места. Те са онзи гръбнак, на когото може да разчита българската икономика и ние трябва да бъдем и на тяхна страна”, допълни Кирил Добрев.

 

Заместник-председателят на БСП не спести похвалите си към местната структура на левицата. "Доверието в БСП тук, в Горна Оряховица, е близо 5 пункта по-високо от това в национален мащаб и това се дължи на упоритата и сърцата работа на всички вас”, поздрави присъстващите Добрев. Той отбеляза, че загубата на местните избори е била в резултат на изкуствено създаден скандал, който е нанесъл щети върху резултата на социалистите. "Едно е сигурно, обаче - скандалът има краткосрочен политически ефект, в дългосрочен план обществото вече е наясно, че не може да има доверие в инициаторите и аз съм сигурен, че на следващите избори за местна власт Горна Оряховица ще бъде червена”, подчерта Кирил Добрев и поздрави Огнян Стоянов, който беше преизбран да води горнооряховските социалисти още един мандат.
Област за прикачени файлове

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6979 |20.06.2020 Кирил Добрев: Тъжно ми е за премиера заради скандалите. Ще се кандидатирам за лидер на БСП . 4| 6017 |21.04.2020 Клуб ”Просперитет”: Пълна прозрачност на разходите за справяне с кризата! . 66| 12295 |09.04.2020 Костов: Президентът Радев повтаря позиции на Кремъл за кризата . 1| 5555 |11.01.2020 Христо Проданов: Девета оставка не решава кризата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads