Реклама / Ads
77| 14664 |28.06.2013 ПОЛИТИКА

М. Константинов: Гарантирам бързо падане, след като вдигнаха и журналистите срещу себе си

.
Михаил Константинов
След случая Пеевски и на мен ми дойде да ида да изпротестирам и да кажа - писна ми на шлифера, заяви социологът Кольо Колев. Изходът е да се пипа внимателно, да не се мяткаме по емоцията, препоръча той.
 

Предсрочни избори във всеки случай ще има, въпросът е кога, но по начина, по който се развива ситуацията, по-вероятно през есента, каза по БТВ математикът проф. Михаил Константинов. Започнаха гладни стачки, ако някой умре, ще бъде много страшно. Започнаха да идват сериозни сигнали и от Европа, при това не само от ЕНП, че правителството не може да зависи само от партията на дин човек, който е спорен, добави той.

Ако се намери форма за диалог и се постигне слушаемост и компромис, възможно е това правителство и да издържи, заяви социологът Кольо Колев.

Трябва да има някакъв график с дейности, иначе ще отидем по неприятен начин към предсрочни избори през есента. Не изключвам избори и догодина, ако се стигне до съгласие, каза Константинов. хората искат промяна в изборната система; трябва да се въведе мажоритарен елемент, без да се изключва доброто от пропорционалната.

Изходът е да се пипа внимателно, да не се мяткаме по емоцията, която завладява и протестиращите, и управляващите, а и медиите, отчете Колев. Кои са хората, попита той и отчете, че не всички са протестиращи, имало и такива, които ръмжели тихо, но не излизали, такива, които искали забрана на партиите и т.н. Ирационалността, която избуява, е в липсата на диалог, заключи той. Има различни опции - напълно разумно е изборите да бъдат догодина, според едни, според други - по-догодина, изреди той.

В момента разумът е напуснал управляващите, с огромна скорост генерират гаф след гаф, вкл. и изказването на М. Миков вдигнаха и журналистите срещу себе си. Така им гарантирам бързо падане, каза Константинов. И отново препоръча бърз график и връщане на разума, при това в близката седмица..
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 8556 |26.06.2013 М. Константинов: Чистата мажоритарна система не работи . 77| 8197 |30.04.2013 Проф. Константинов: ГЕРБ води БСП с 20 депутата . 31| 8279 |05.10.2012 М. Константинов: Всичките ни политици еднакво се страхуват от народа . 138| 12890 |29.12.2011 Борисов, гневен: Бързо ще се оправя с Дянков, Найденов ще си иде чак след него!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads