Реклама / Ads
44| 8625 |12.09.2010 ПОЛИТИКА

Костов: Адвокати на Трактора защитават с политически тези, плашат в съда магистрати

.
Иван Костов
ДКСИ е издала сертификат за достъп на Алексей Петров – Трактора до най-високо ниво на секретна информация още преди да е била приключила проверката на ДАНС за него. Това разкри от ефира на Нова телевизия лидерът на ДСБ и бивш председател на парламентарната комисия за контрол на ДАНС Иван Костов.
 

Според него това било установено от проверка на комисията, но Костов изрази учудване защо до сега информацията не е предоставена на обществото. Така той опроверга твърденията на шефа на ДКСИ Цвета Маркова днес по БНР, че процедурата била спазена, а законът не е нарушаван.

Бившият премиер поиска още от телевизионния ефир да се отнемат правата на някои от адвокатите на Трактора, защото го защитават с политически тези и това е нарушение на кодекса на вътрешните правила на колегията. За това адвокатската колегия трябвало да се самосезира и да упражни контрол, настоя депутатът.

Той нарече “чудовищно” случващото се в съдебната зала. Адвокати изказвали директни заплахи към  прокурорка и неин помощник с предупреждения, че ги знаят къде и как живеят. А съдията мълчи и не реагира, възмути се лидерът на ДСБ.

Не се страхувам от операция “Възмездие”, защото това е нереално, заяви Костов по повод заплахите на Волен Сидеров, че “Атака” се готви да разследва управлението на сините преди 10 години.

Не съм ограбил държавата с нищо. Сидеров има причина да говори така срещу мен – скри криминалното си минало. Той не казва нищо ново, говори с рефрена на агента Гоце и действа така, както Гоце действаше през 2000 г. Причината е, че имат гузна съвест. А в политиката трябва да има принципи и морал. Нека Сидеров търси в миналото ми, не се притеснявам, нищо не крия, предупреди Иван Костов. Той е категоричен, че политическите битки били здравословни за политиката, а другото било блато.

Костов се спря отново на икономическото състояние на държавата и отново призова ГЕРБ да извършат важните реформи. Според него те не търпели отлагане в администрацията, здравеопазването и МВР. Експримиерът посъветва управляващите да свият административните райони в страната от 31 на 6 – това били европейските стандарти и щяло да бъде положително за държавата. Като замрели райони той посочи Кърджали, Видин и др. По сметки на десните, ако се реформира администрацията, задълженията на държавата щяли да олекнат с около половин милиард.

Иван Костов изрази увереност, че въпреки негативите за ГЕРБ Бойко Борисов върви към момента, в който ще даде старт на реформата.

По-рано днес защитници на Алексей Петров дадоха пресконференция, на която го обявиха за невинен и жертва на инсинуиран процес. Присъстваха адвокат Румяна Радкова, Теодор Дечев, зам.-председател на Съюза за стопанска инициатива и близък сътрудник на Петров, както и други приятели на Трактора. Те поискаха процесът срещу него да е открит. Разказаха колко добър човек е, начетен и организиран.

Адвокат Радкова цитира sms на Бойко Борисов до Петров отпреди време. В него Борисов се извинявал, че се е успял за срещата, но ще дойде.

Самият премиер по бТВ заяви, че някога са тренирали карате с Петров, ръководили са и федерацията. Но ако човек е нарушил законите, трябва да си носи последствията. В това приятели няма, заяви Борисов. Той коментира още, че е крайно време обществото да узнае с какво се е занимавал Петров през последните години.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 184| 9705 |30.08.2010 Иван Костов: Икономиката ни заспива като мечка в бърлога . 57| 7621 |13.04.2010 Ив. Костов: Заличавайте 1/3 от държавните институции! . 78| 14352 |16.03.2010 Октай: Гоце търси алиби, ако утре го проснат като Трактора . 40| 15486 |23.02.2010 Сянката на Трактора изплува от самоубийството на Ахмед Емин?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads