Реклама / Ads
36| 6540 |20.12.2014 ПОЛИТИКА

Костов: Бюджетът на "Борисов 2" възпроизвежда проблеми

.
Иван Костов
Бюджетът на кабинета „Борисов” за 2015 г. възпроизвежда всички проблеми на страната и не предлага никакви реформи, коментира бившият премиер и лидер на ДСБ - Иван Костов. Той посочи, че управляващото мнозинство работи с много ниско доверие и това ще бъде сериозна пречка за извършване на промени в държавата.
 
Финансистът определи като сериозен риск въвеждането на нови правила около частните пенсионни фондове, както предлагат от ГЕРБ.

Като стратегически проблеми за страната Костов изведе образованието и демографската криза, които също трябва да бъдат решени в най-скоро време.

„Надеждата беше, че предсрочните избори ще дадат този тласък, който да позволи да се започне извеждането на страната от тази криза през политическата система. Анализът на политическа констелация и на доверието показва, че доверието очевидно много не е достатъчно, за да се говори, че това ново управление влиза с ресурс, който да го направи спокоен, че може да извърши сериозни реформи, от които се нуждае страната. Има ключови моменти, при които правителствени решения и идеи се прокарват с помощта на гъвкави парламентарни мнозинства. Правителството е по-устойчиво благодарение на тези гъвкави механизми и буфери, отколкото самото управляващо мнозинство, което няма онази стойност, която има по принцип”, заяви Иван Костов.

По думите му събитието на годината са изборите, въпреки че преди време бе посочил като топ събитие Южен поток: „За мен Южен поток е затворена страница вече. На пазара на течните горива и на природния газ настъпиха две технологични революции, които вече дават своя ефект. Едната е извличането на природен газ от шисти и втората е извличането на суров петрол от нефтоносни пясъци”.

Костов бе категоричен, че България трябва да използва технологията за добиване на газ от шисти: „Ще ни изпреварят и ще запознат да ни го продават този газ”.

Според Иван Костов най-големият риск относно бюджета за следващата година, е, че той възпроизвежда абсолютно всички проблеми на страната: „Възпроизвежда нереформирани структури и институции. Въобще не е бюджетът на тази промяна, която е необходима на страната.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 8409 |18.12.2014 Цветанов: Руски интереси и сценарий свалиха правителството "Борисов1" . 46| 10012 |19.11.2014 Пада ли "Борисов 2", става ясно до 24 часа! . 151| 9636 |15.07.2014 И. Костов: За два мандата Искров не научи финансовите понятия . 0| 7168 |19.11.2013 Бюджетът на ЕС до 2020-приет. Но достатъчен ли е?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads