Реклама / Ads
11| 5078 |17.11.2014 ПОЛИТИКА

Кунева се изцепи: Абсурд е да има конгрес на Реформаторския блок!

.
Меглена Кунева
Конгрес на Реформаторския блок в момента не може да се проведе. Това стана ясно от коментара на лидера на Движение „България на гражданите (ДБГ) и вицепремиер по европейските въпроси Меглена Кунева след заседание на съвета по европейски въпроси към МС.
 
"Гражданският съвет трябва да бъде избран на голям форум и правилата за конгрес се правят от Изпълнителен съвет. В момента, в който минем през тези стъпки, ще се стигне и до конгрес", категорична беше Кунева.Тя допълни, че в учредително споразумение на блока се казва, че Изпълнителният съвет на Реформаторския блок определя правилата за свикване на конгрес и делегати, а този съвет не работи, няма правила, следователно няма как да се свика конгрес преди това, защото някой може най-малкото да обжалва решенията на конгреса. "Това, което трябваше да се направи на нашето събиране преди изборите, е да се избере Граждански съвет, защото той определя коалиционната политика", заяви лидерът на ДБГ.

По думите й преди да се изпълнят тези условия дата за конгрес не може да бъде фиксирана, защото това ще се приеме като "поставяне на каруцата пред коня". "Как се избират делегати, с каква квота, самите правила за конгреса не са изработени и няма орган, формулиран в Изпълнителния съвет, който да ги изработи. Това е процедура, но демокрацията е процедура. За да няма спекулации, трябва да четем и спазваме коалиционното си споразумение. Това е най-добрият начин да се върви напред", заяви вицепремиерът по европейските въпроси.

Според нея РБ няма да се разпадне. Проблеми в блока имало, но те били преодолими. „Дали има проблем и дали ще се разпада блокът - не, от моя гледна точка в никакъв случай. За мен е по-добре да има правила, когато се излъчват кандидатури на блока. Аз лично бих била много спокойна, ако ние обсъждаме заедно нашите предложения", заяви тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 7204 |03.11.2014 Кунева: Не говорим за друг мандат на кабинета освен за 4 г. . 11| 5328 |20.10.2014 Кунева: Експертно правителство без ясно лидерство не! . 42| 6594 |13.09.2014 СДС и Кунева се озъбиха предизборно на Радан Кънев и Костов . 26| 6438 |03.06.2014 Кунева иска да е командир на Реформаторите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads