Реклама / Ads
1| 7969 |29.03.2018 ПОЛИТИКА

И лъжите си обикалят...

.
Да е 1-ви април днес, не е. А човек се чувства някак първоаприлски шеговито като се зачете в информационния поток и неволно се сеща за Чудомир, който мечтаеше за приятната тишина, която би настъпила, ако хората премисляха всичко, преди да говорят и пишат.
 
Още преди обяд дойде "новината", че премиерът бил разпоредил ревизиране на всички бомбоубежища в столицата: "Премиерът Бойко Борисов е поискал проверка на бомбоубежищата в столицата. Целта е да се тества дали в София има достатъчно места за укриване на населението в случай на атака и дали те покриват всички нужни условия, съобщава "24 часа". Нареден е и преглед на плана за действие във военно време, преписват акуратно в "Актуално".
И се размислих къде ли са всичките тези скривалища, ама дойде опровержението от Министерския съвет, че нямало такова разпореждане. И започна триенето в сайтовете...

Таман човек да си почине и хоп - Светият синод пусна стенограма и аудиозапис от срещата между президента Румен Радев и руския патриарх Кирил. Да де, ама нали преди това държавният глава рече, че няма такава стенограма?! Да се чуди и мае човек на кого да вярва - на онези, дето се кълнат в Господ, или на тези, които трябва да са стражи на Конституцията?!

Часове по-късно пък стана ясно, че от СДВР издирват човек без да го търсят?! Как става това ли? Ами ето как:
"СДВР активно използва социалните мрежи. Столичната полиция публикува над 50 снимки на осъдени и укриващи се лица в профила си във фейсбук. За всеобща изненада обаче един от издирваните се включи с коментари под снимката си. Става дума за родения през 1981 г. Красимир Тончев, който е осъден и издирван от полицията. Тончев не просто писа на полицията, но дори остави телефон, на който да бъде потърсен.
„Телефонът ми е 0 0 3 5 9 8 8 4 7 7 2 5 5 9 аз Няма от какво да се притеснявам това всичкото е от един от любовниците на Татяна Кирилова Георги Георгиев“, написа Тончев.
Мдаа, ми дано да го намерят човека, какво друго да пожелаем на родната милиция!?

И накрая за капак дойде вестта, че в Кюстендил са уволнили някой началник, който бил временно изпълняващ длъжността в тамошната БАБХ по повод на безобразието с измрелите коне в Осоговската планина. Демек, измиха си ръцете, спете спокойно. Както се пошегува една колежка - уволниха леля Мара чистачката, има наказан.

Та вярно е казал Чудомир: "Една лъжа може да обиколи света, докато истината още си връзва обувките".

Аделина Делийска
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 12946 |29.03.2018 Александър Йорданов: Чашата преля срещу руската агресия . 5| 9172 |28.03.2018 Мартин Табаков за Фрог: Борисов привиква посланика от Русия заради Брюксел . 11| 8605 |28.03.2018 Тафров: Колебливото поведение на правителството може да ни изхвърли от евроинтеграцията . 2| 8708 |27.03.2018 Радан Кънев: Дали срещата във Варна няма да охлади отношенията Атина - София?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads