Реклама / Ads
97| 8579 |23.01.2015 ПОЛИТИКА

Местан бесен от изолацията, закани се да съди България

.
Лидерът на ДПС Лютви Местан
Лютви Местан е бесен от изолацията, в която изпадна партията му след опита да събере подписи за вот на недоверие срещу правителството.
 

Събирането на подписите за вота на недоверие доказало разпадането на мита, че БСП и ДПС са присъдружни партии. Това коментира лидерът на движението Лютви Местан от парламентарната трибуна. Според него ДПС е изпаднало в изолация.

 

Днес плоското антиценностно мислене изолира не партия, а призива й за етническа толерантност и това е така, защото популизът има общи характеристики, независимо дали е ляв или десен, коментира още Местан.

 

Лидерът на ДПС допълни, че целта на инициативата за вот не е била да свали кабинета, а да провери наличния демократичен ресурс и да има дебати за ксенофобията и езика на омразата.

 

Той отново се върна традиционно на темата за възродителния процес и се зарече, че ще съди държавата в Страсбург заради майчиния език.

 

 Не защото не обичам родината си, а защото искам да я видя като родина на равноправни граждани, каза Местан от парламентарната трибуна. Повод за изявлението му бяха глобите, които са му наложени за агитация на майчин език по време на предизборната кампания. Местан показа квитанция от 500 лв. от такава глоба.

 

Държа в ръцете си квитанция за платена глоба от 500 лв. за изплатено наказателно постановление от Областния управител на Сливен от ГЕРБ, по сигнал на тогавашния наропден представител Десислава Танева, а сега министър на земеделието. На 8-та година от членството в ЕС, председател на парламентарно представена политическа сила като пряко следствие на дискриминационни норми в изборния кодекс, е глобен, защото е упражнил най-естественото си човешко право - да говориш с избиратели и на майчин език", заяви Местан.

 

Лидерът на ДПС посочи, че по време на последната кампания той и неговите колеги също са били глобени за говорене на майчин език. Пловдивският областен управител ме е глобил със странните 687 лв. Първо, уважаеми колеги от БСП, тази квитанция е остатък от възродителния процес. Разликата е, че в онези години глобата бе 5 лв, а сега е от 500 до 2000, каза от Местан.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 111| 6988 |30.12.2014 Караянчева към Местан: Старите рани се лекуват с мехлем, не със сол . 35| 6300 |30.12.2014 Джамбазки: Нямаме държава заради Местан . 93| 6648 |26.12.2014 Местан: Ако Борисов не се освободи от ПФ, управлението е обречено . 25| 6673 |12.11.2014 Цветанов мисли като Местан за новините на турски език

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads