Реклама / Ads
81| 7053 |15.07.2013 ПОЛИТИКА

Местан: ДПС е готова да мине през чистилището

.
Лютви Местан
ДПС не е обсъждало вариант за втори кабинет в рамките на 42-рото Народно събрание, няма и да се обсъди. Смятаме, че предвид вота на българските граждани, които свалиха от власт ГЕРБ, възможният вариант за кабинет е този, който е сформиран.
 

Това заяви по БНР лидерът на ДПС Лютви Местан. Не може да се смесва позицията на Борисов и искането му за експертен кабинет с участието на ГЕРБ в рамките на 42-рото Народно събрание и теоретичната постановка на Христо Бисеров, че в рамките на едно Народно събрание може да има различни кабинети, каза още лидерът на ДПС. 

По въпроса дали ДПС е готово на преговори с ГЕРБ в името на преодоляване на политическата криза, Местан каза, че е важно да се изясни за какви преговори е готов Борисов. Ако има предвид ние да се съгласим с неговия сценарий за незабавни избори, това не може да бъде основа за сериозен диалог.

В този смисъл заявявам отговорно, че ние сме готови за диалог, но трябва да сме наясно в името на каква цел ще се води този диалог. Той трябва да започне без условия, а мястото му е в Народното събрание.
"Иначе диалог и бойкот са антоними. Нормализирането на политическата ситуация налага и управляващи, и опозиция да заемат своите места в НС", заяви още Местан и продължи, че кабинетът „Орешарски" е шанс за България. Той призова отговорните политици да чуят не само гласа на антиправителствените протести, но и този на контрапротеста.

Посланиците на Германия и Франция правят опит коректно да представят недъзите на страната от 23-годишния преход, каза Местан. Няма как протестите да бъдат продуцирани за 2 дена, защото са започнали на втория ден от идването на новото правителството, напомни той. „Не изключвам нищо от предишните 23 години. В ДПС имаме разговор как страната да се освободи от олигархичните зависимости. Нарекохме ги обръчи от фирми, които задушават партиите. Само, че избрахте да говорите за обръчи от фирми на ДПС, а не желанието ни да освободим партиите от тези бизнес зависимости", каза Местан.

ДПС е готова да мине през чистилището, което ще роди протеста, и че чува исканията на протестиращите. Той отказа да коментира поредните спорни назначения на Емил Иванов и Боян Чуков от ДПС съответно за областен управител на София и шеф на Съвета по сигурността към Министерски съвет, които се свързват с ВИС и „Лев инс".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 77| 5601 |17.08.2011 Л.Местан: Управляващите да си ходят, няма да ги подкрепим . 30| 5608 |14.07.2011 Депутати дебатираха вот, който няма да мине . 0| 5864 |19.05.2010 Струва ли си да минеш през България, за да стигнеш до Запада? . 23| 5750 |06.01.2009 Ще премине ли газовата криза в политическа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads