Реклама / Ads
10| 5741 |20.08.2014 ПОЛИТИКА

Михаил Миков: Обединението на левицата е част от обединението на България

.
Регистрирахме Коалиция „БСП лява България”, ново равнище на обединение на лявото в България и на нови социалдемократически, комунистически формации. Обединението на левицата е част от обединението на България, което хората очакват за една друга България. Това заяви пред журналисти председателят на НС на БСП Михаил Миков при регистрацията на коалицията за предстоящите парламентарни избори в ЦИК.

На въпрос, колко са събраните подписи, той отговори, че са  необходимите от закона, достатъчно, за да бъде направена регистрацията. „Не искам да се състезаваме по подписи. По-добре е да се състезаваме по брой бюлетини”, заяви Миков.   

 

По думите му БСП трябва да стане автентичен представител и носител, заедно с коалиционните партньори, на левите очаквания на България за повече справедливост за работниците - по отношение на заплащането, за малкия и средния бизнес - при обществените поръчки, за пенсионерите, когато отидат в болницата  или се наредят на опашката за лекарства. „Това очакват хората от едно автентично ляво представителство”, категоричен бе той.

 

На въпрос за необявените все водачи на листи, Миков заяви, че не са готови и подчерта: „Ние първи обявихме водачите си, другите партии ги държат по чекмеджетата.

 

Той обясни, че не само в Благоевград, а на много места има различни мнения. Според него Кристиан Вигенин ще бъде един добър водач за Благоевград. По думите му решенията за водачите се вземат в НС на БСП, а не в квази състезания в една или друга област. Той подчерта, че БСП има органи, които взимат решения по съответния ред. „В момента има опит за вътрешнопартийни борби, които се отразяват зле на крайния резултат на левицата,  но смятам, че има и разбиране да ги преодолеем. БСП е национална партия и националните органи имат своите отговорности. Всеки по места, който смята, че има своята малка правда на общината, на малкия регион, трябва да са си спомни за какво е в БСП”, заяви председателят на БСП. Той при помни и че няколко пъти и на национални съвети призовава, че не бива вътрешнопартийното състезание да се превръща в другарска битка за разпределяне на места и не това е смисълът да членуваш в БСП. Той подчерта, че напрежение има не само в Благоевград, а и на много други места и всеки отговорен социалист знае как се преодолява напрежението – с крайно решение. „Решението ще се вземе на НС на БСП и аз отново ще настоявам Кристиан Вигенин да бъде водач на Благоевград”, каза още той. По думите му интересът към вътрешнопартийния живот на БСП в последно време е повишен.

 

На въпрос на колко депутати ще разчита в бъдещия парламент той отговори: „На толкова, че БСП да представлява  лява България, да бъде силен фактор във взимането на решения в Народното събрание, решения, които засягат и малкия, и големия град и работещия и дребен, и среден бизнес, тези хора, които очакват промени в България от една друга политика”, категоричен бе Миков. Помолен да коментира дали това означава 130 депутати, Миков заяви, че няма да коментира сънищата на някои днешни герои.

 

„Аз разчитам на това, че ще имаме доверие да реализираме силно представителство на по-голямата част от българските граждани”, заключи Михаил Миков.   

При подаването на документите за регистрация в ЦИК, той бе придружен от зам.-председателят на БСП по коалиционните политики  Евгений Узунов, говорителят на партията Атанас Мерджанов, младежи на МО на БСП, членове и симпатизанти. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 10131 |20.08.2014 Страхил Ангелов: Историята с Вигенин е жалка . 12| 7270 |19.08.2014 Илко Семерджиев начело на коалиция "Десните" . 19| 6715 |18.08.2014 Корнелия Нинова оглави депутатската листа на БСП в Пиринско . 3| 5746 |18.08.2014 Бойкот на вота в Мизия ?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads