Реклама / Ads
10| 5134 |10.02.2015 ПОЛИТИКА

Миков: Подмладяваме БСП на всички нива

.
Председателят на БСП Михаил Михов Източник: Булфото
Смятам, че трябва да бъдат ангажирани всички парламентарно представени политически сили относно войната в Украйна. България може да стане цел на военни действия на Москва, ако бъдем въвлечени в този конфликт. Ангажиментите ни към НАТО трябва да бъдат ясно регламентирани.
 
Това коментира лидерът на БСП и бивш председател на Народното събрание Михаил Миков пред Нова телевизия. Война на територията на Украйна днес има. Въоръжението може да доведе до ескалация на напрежението и извън пределите й, добави той.

Гражданите ще са неспокойни, ако България бъде превърната в плацдарм. „Това е част от подготовка за военни действия. В това отношение президентът е длъжник, когато прави изявления в Мюнхен, без да бъде упълномощен, за включване на България в действия, които са против интересите на страната“, допълни той.

Не е ясно какви сили ще бъдат дислоцирани на наша територия. Какво значи няколко десетки танка, самолета, а след това и няколко десетки бронетранспортьора. Всичко това как се вписва в националния интерес на България и на жителите й.

Друг проблем са българите в Украйна, отбеляза Миков. „Там има жертви, българи и върви мобилизация, която е непропорционална. Зададохме въпрос миналата седмици и разбрах, че нашият министър на външните работи се е заинтересувал от него. Вчера пристигна и писмо от българската общност в Одеса“, заяви той. Миков е категоричен, че  България трябва да се интресува от българските граждани в чужбина и припомни, че преди Нова година БСП е внесла предложение и настоява за създаване на  специална парламентарна комисия за българите в чужбина.

Нямам информация за разработката „Червеите“, категоричен бе Миков. За незаконните работи си носят отговорност конкретни лица, добави той. Вие показвахте протестиращите всяка вечер по телевизията. Защо трябваше да се използват СРС-та? Нека приключи проверката и тогава да се коментират фактите. Бойко Борисов може да си приказва, каквото иска. Но когато се манипулира общественото мнение, особено от медиите, това не е добре за една демократична държава, подчерта социалистът.

Относно „санирането“ на българската социалистическа партия, лидерът на БСП коментира, че се полагат достатъчно усилия за това и отрече ситуацията в левицата да е чак ужасяваща. Организационното укрепване и политиката, която извършва партията, са сред приоритетите. Подмладяване на структурите в БСП на всички нива. „Приехме 40-50 души нови членове в неделя във Варненска област. Младите хора виждат в БСП път за развитието на страната“, похвали се Миков.

С радикализъм не се случват нещата. Ще бъдем последователни. Защото радикалните партии набират бързо скорост и след това умират, а това не е стилът на БСП. АБВ е партия с непостоянна дясна политика, каза още той. Георги Първанов е участвал на изборите, за да бъде във властта, коментира Миков възможна ли е коалиция между двете партии.

Управляващата десница прави закон за достъп на по-малко хора с ниски доходи до образованието. Да говориш за по-лесен достъп до частно образование на хора, които са на прага на бедността е смешно, коментира Михаил Миков реформите в образователната сфера. Хората от провинцията не могат да мечтаят за средно по качество образование дори. Бедните трябва да останат в грижите на държавата, а богатите да плащат за образованието, тъй като имат по-висок доход.

На въпрос защо БСП е "отсвирила" ДПС за вота на недоверие в сектор "Здравеопазване", Миков заяви, че не са отсвирвали никого. Просто са отказали да участват във вот на недоверие, тъй като не бил моментът и времето. Днес бихме внесли вот на недоверие в сферата на социалните политики, отговори Миков на въпрос.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 5746 |31.01.2015 Миков: БСП устоя на политическите репресии на ГЕРБ . 18| 6372 |28.01.2015 Кадиев: „Бий самара, за да се сеща магарето“, магарето - всички медии . 54| 9765 |25.01.2015 Миков: Министър Калфин прокарва дясна социална политика . 18| 5554 |13.01.2015 Миков: Унищожаването на БДЖ е безумие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads