Реклама / Ads
11| 5421 |07.11.2015 ПОЛИТИКА

Миков за реформата в МВР: С брадва се прави хирургическа операция

.
Михаил Миков
Не бива с брадва да се прави хирургическа операция. Дай Боже, г-жа Бъчварова да бъде по-дълго министър на вътрешните работи – това работи за опозицията, но за съжаление съсипва МВР. това каза по БНТ лидерът на БСП Михаил Миков, коментирайки реформата в МВР.
 
Има сериозен риск да напуснат качествените хора в МВР и тогава ще има още по-голям срив на качеството в системата, каза още лидерът на БСП.

той коментира и резултатите от преминалите избори. Има много причини за тежката загуба на БСП. Вътрешните причини са повече от тези, свързани с едни крайно недемократични и фалшифицирани избори. В тези избори идеите бяха заменени от технологията, пиара, купуването на гласове, организационния механизъм, който работи безотказно. Това обаче не ражда доверие в институциите, във властта, както се видя с полицейските протести само седмица след вота. Хората разбират, че у нас няма демокрация, че цари псевдодемокрация, добави Миков.

В битката за пари БСП се оказа слаба. В момента общините се разглеждат като центрове за разпределяне на евросредства, а не като места за провеждане на политики. В една страна, която е най-бедната в Европа, в която цели общини са зона на пустиня в чисто човешки смисъл, това да има дясно управление за по-дълго време още повече ще задълбочи тази тенденция, подчерта лидерът на БСП. По думите му от доста време се правят опити БСП да бъде занулена. При тази партия обаче има минало – тези, които искат да няма БСП, искат това минало да се забрави, подчерта Миков. БСП трябва да бъде моралният императив и в тази посока има още много да се направи, добави той.

Лидерът на левицата заяви, че в момента не мисли за оставка, въпреки тежката изборна загуба. Миков каза, че не се е чувал скоро с предишния председател на БСП Сергей Станишев, като добави, че е на принципа, че всеки трябва сам да носи отговорността си и по-малко да се оправдава с предшествениците си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5101 |03.11.2015 Миков: Очертава се десен бюджет за 2016, който не дава нищо на българските граждани . 38| 8349 |29.10.2015 Миков: Ще искаме касиране на изборите и в София, и на други места . 5| 4624 |29.10.2015 Михаил Миков: Лявата политика има бъдеще, борим се за него . 0| 4693 |29.10.2015 Врачани с писмо до Миков за предизборен натиск и купуване на гласове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads