Реклама / Ads
30| 7296 |18.07.2012 ПОЛИТИКА

Митничари сърдити на Дянков

.
Най-малко 265 души ще протестират утре срещу плана за децентрализация на властта. Над 90% от администрацията в митниците се канела да напусне, ако централата бъде преместена в Русе. Това обявиха митнически служители и заявиха, че са обидени на вицепремиера Симеон Дянков.
 

Митничарите, тръгнали на протест, твърдят, че „с лека ръка се зачертават едни добре изградени с годините специалисти, които няма да бъдат лесно възстановени“.

„Лесно се възстановяват хора, които пренасят тухли, но трудно се прави държавен служител, който защитава интересите на данъкоплатеца“, обяви Иван Кучмов, служител в митниците. Според него заплатите на експертите в агенцията не са толкова високи, за да могат да си позволят заплащане на квартира в Русе. А държавата – по думите му – нямало да плаща наема, а и не трябвало.

Реалното увеличение на заплатите в агенцията е в рамките на 5%, добави друг митнически служител – Стефан Стефанов. Средната заплата на експертите в агенцията била около 700-800 лева. Кучмов пък посочи, че неговата основна заплата е 1010 лв.

Митничарите в студиото на бТВ обявиха, че са обидени от изказване на финансовия министър Симеон Дянков. Те го питат дали е наясно със значението на думата „човек“.

„Взето е решението и то ще стане, няма да стане наведнъж. Ако някои не са доволни, други хора ще дойдат и ще ги заменят, никой не е роден митничар. Обикновено хората, които протестират, имат причина и тя не е само работното им място, те получават нещо странично и затова държат на тази работа да са“. Тези думи на финансовия министър от вчера разсърдиха митническите служители. Дянков обаче обяви, че преструктурирането в митниците е необратимо.

„Митничар не се ражда човек, за да станеш митничар са нужни години“, отвърнаха тази сутрин служителите на агенцията. Но също отбелязаха, че корупцията е един от най-вредните фактори за пресичане на трафика на наркотици.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 138| 12892 |29.12.2011 Борисов, гневен: Бързо ще се оправя с Дянков, Найденов ще си иде чак след него! . 30| 5848 |01.12.2011 Дянков: Това е полезната реформа! . 133| 11077 |23.08.2011 П. Бочаров: Борисов ще е президент; Дянков - премиер! . 22| 8087 |27.08.2010 Дянков ще ни кара да пазаруваме с PR, следва Порфирий

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads