Реклама / Ads
4| 5415 |06.12.2015 ПОЛИТИКА

Москов: Оставки в кабинета не са на дневен ред

.
Петър Москов
„Никога ДСБ и блока не са гледали на тези неща като на някакъв реванш. Тези мушмороци си знаят кои са. Има здравословна тишина това мнозинство да се защити“. Това каза по bTV здравният, коментирайки думите на бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, че му е бил оказван натиск от ДСБ. Оставка на който и да е член на правителството в момента не стои на дневен ред, добави той.
 
На въпрос дали Реформаторският блок ще снеме доверието си от министъра на образованието Тодор Танев Москов отговори, че такива решения се вземат в рамките на блока от всички участващи партии. „Оставка на който и да е от правителството не стои на дневен ред”, заяви той.

„Никога промените в Конституцията и съдебната реформа не са били насочени към личността на главния прокурор”, добави той.

Москов призова управляващото мнозинство да работи за промените, под които се е подписало предварително, и да покаже, че ГЕРБ и Реформаторският блок не са заедно по необходимост, а са водени от идеята за промяна.
 
За данък „Вредни храни“ той подчерта: „Данък „Вредни храни“ означава да не се облагат храните от първа необходимост. Свързано е с неща без които можем – чипсове, енергийни напитки“.

Разбира се, по-голямо внимание бе обърнато на темата „Здравеопазване“. Шоковата зала на „Пирогов“, както и всички други зали, които имат нужда от ремонт, ще бъдат ремонтирани през идната година с пари от европейската програма. Това, което прави правителството, се прави постъпателно, увери министърът.  

За задължителната здравна карта, за която Москов настоява, самият той изтъкна: „Моята цел като министър е да направя така, че тези пари да се харчат максимално ефективно. Ако тези много пари, за които пледираха толкова хора, вършеха работа, нямаше да се повишава нуждата от реформа“. „Световната банка казва, че ако тази система остане в същия си вид, разходите в здравеопазването трябва да се увеличат по този начин. Ако останем в тази система по този начин, трябва да кажем „да“ на промените“, каза Москов, като подкрепи думите си с таблица.

„Еманацията на това какво е достатъчно и гарантира доброто лечение на пациентите, това е националният рамков договор. В рамковия договор са предвидени достатъчно разходи“, продължи Москов. На въпрос защо целта на Москов е да се увеличат системите, а не структурите, министърът на здравеопазването отговори, показвайки на графика: „Тук са 5 болници, 3 от тях са избрани като по-добрия пример. Другият пример са по-лошият от наша гледна точка. В първите 3 има голям брой клинични пътеки, във вторите две минимален брой договорени клинични пътеки. Трябва да променим начина на финансиране на болниците, за да може болници да спрат да трупат дългове. Смисълът е не да печели търговското дружество, а ние с вас да сме лекувани правилно“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5903 |05.12.2015 Нестимир Ананиев: АБВ уж подкрепя кабинета, а гласува против него . 14| 6126 |12.11.2015 Михаил Миков защити ИБ на БСП и не поиска оставки . 63| 8755 |23.10.2015 Борисов отрече министри от кабинета да са свързани с Пеевски . 12| 6441 |04.09.2015 Москов: Парламентът ни не е парламент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads